Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Moga a SESIZAT PARCHETUL după raportul MAI privind Poliția Caracal: 8 polițiști sunt cercetați

facebook.com
politia

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a decis să împuternicească șefi noi la Poliția Olt și Caracal, și a dispus cercetarea a 8 polițiști care au dat dovada de neglijentă în cazul uciderii tinerei Alexandra Măceșanu, care deși a avut curaj să sune la 112 din casa bărbatului care o răpise și o violase nu a fost salvată.

"MĂSURI DISPUSE DE MINISTRUL AFACERILOR INTERNE ÎN CAZUL DE LA CARACAL

În urma consultării cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, s-a deplasat la Caracal încă de vineri 26 iulie a.c., dată la care a dispus și un control la Inspectoratul Județean de Poliție Olt.

Citește și: O fostă OPERATOARE 112 face PRAF SISTEMUL, după ce Alexandra a fost LĂSATĂ SĂ MOARĂ: 'Azi aș pleca din sistem, mi-e rușine'

De asemenea, ministrul afacerilor interne și premierul au decis eliberarea din funcție a inspectorului general al Poliției Române, chestor general de poliție Ioan BUDA.

Totodată, ministrul afacerilor interne va înainta Guvernului propunerile de schimbare din funcții a prefectului și subprefectului județului Olt.

Pe parcursul verificărilor Corpului de control al ministrului, au rezultat mai multe deficiențe, inclusiv pe linia exercitării actului managerial la nivelul conducerii IPJ Olt, care denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului în coordonarea efectivelor din subordine.

Astfel, în urma analizei efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, a dispus:

- Încetarea împuternicirii inspectorului şef al I.P.J. Olt, precum şi a celor doi adjuncți ai acestuia.

- Schimbarea din funcție a şefului Poliției municipiului Caracal, precum şi a adjunctului acestuia.

Ministrul afacerilor interne a aprobat propunerea conducerii Poliției Române de a împuternici în funcția de inspector şef al I.P.J. Olt pe comisar-şef de poliție Vasile ARMAŞU (director al Direcției de Ordine Publică, din cadrul I.G.P.R.). Totodată, ministrul Nicolae MOGA a dispus noului inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt măsuri urgente pentru evaluarea eficienței actului managerial de la toate subunitățile de poliție din județul Olt, în urma căreia să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea unui serviciu polițienesc de calitate.

În urma verificării tuturor aspectelor referitoare la modul de intervenție a polițiștilor de la sesizarea privind dispariția unei minore în data de 24.07.2019, până la prima percheziție la domiciliul suspectului din data de 26.07.2019, Corpul de control al ministrului a propus, în conformitate cu art. 59 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, cercetarea prealabilă față de 5 ofițeri și 3 agenți, în raport cu atribuțiile funcționale prevăzute în fișa postului, a actelor normative incidente în materie, a instrucțiunilor și dispozițiilor în vigoare. În același timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112.

Ministrul afacerilor interne a înaintat, în cursul zilei de astăzi, Guvernului și Președintelui României un raport referitor la acțiunile desfășurate în cauză anterior datei de 26 iulie a.c., urmând ca după analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, acesta să fie făcut public.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate în cauză, ulterior datei de 26 iulie a.c., activitățile tuturor structurilor de poliție au fost coordonate, începând de vineri seara până duminică noaptea, de către adjunctul inspectorului general, domnul comisar-șef de poliție Dragnea Florian.

Totodată, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, s-a aflat în permanență la fața locului, asigurând o capacitate operațională (resurse) și un nivel de decizie, în conformitate cu complexitatea cazului", transmite Moga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.