Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Robu vine cu precizări: 'În loc de directorul DRDP, am spus directorul CNAIR. Este incredibil la ce reacţii s-a putut ajunge pentru un fleac'

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
robu Inquam Photos

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu, revine şi spune că, "printr-o regretabilă eroare în exprimare", a afirmat în declaraţia privind Centura Sud a municipiului că a discutat cu şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), referindu-se de fapt la directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri. "Dar, iată, îmi cer scuze pentru acea neatenţie (...). Este incredibil la ce reacţii s-a putut ajunge pentru un fleac, în definitiv, pentru un fleac ce putea fi clarificat printr-un simplu telefon", afirmă Robu, potrivit News.ro.

"Printr-o regretabilă eroare în exprimare, în declaraţia mea de ieri - declaraţie audio-video -, în loc de directorul DRDP, am spus directorul CNAIR. Sunt convins că toată lumea, din Timişoara, cel puţin, a înţeles la ce, respectiv la cine m-am referit. Dar, iată, îmi cer scuze pentru acea neatenţie (eroarea din declaraţia audio-video a apărut apoi, în mod firesc şi în transcript, acesta fiind făcut cu acurateţe). Este incredibil la ce reacţii s-a putut ajunge pentru un fleac, în definitiv, pentru un fleac ce putea fi clarificat printr-un simplu telefon", afirmă Nicolae Robu, miercuri seară, într-o nouă postare pe Facebook.

El susţine că, pe fond, are "dovezi oficiale, pe care mă îndoiesc că şi altcineva le poate prezenta, cu o mulţime de diligenţe pe care le-am făcut din 2012, de când am ajuns Primar, încoace, pe lângă toţi Prim-miniştrii şi toţi Miniştrii Transporturilor, ce s-au perindat până la ajungerea în stadiul actual cu acest obiectiv".

Robu arată că a organizat chiar un miting pentru centură.

"Este de râsu-plânsu să mi se reproşeze mie că n-am participat la ceremonia de semnare a contractului, în situaţia în care nu m-a invitat nimeni... Preşedintele CJT are aceeaşi părere cu mine în privinţa intersecţiei cu Drumul Boilor. Dacă nu există fonduri pt susţinerea modificării de proiect cerute de noi, Primăria Timişoara se oferă să le pună la dispoziţie, arătându-şi deschiderea pt un parteneriat cu CNAIR în acest sens. Haideţi să lăsăm fleacurile, stimaţi diriguitori ai CNAIR şi să colaborăm pt binele public!", mai scrie Robu.

Marţi, Nicolae Robu a postat pe Facebook o declaraţie privind unele probleme ale proiectului "Centura Sud", în care afirma că, "după atâtea demersuri şi insistenţe, inclusiv după un miting pentru centură şi ameninţări cu un altul, mult mai mare, s-a ajuns, în sfârşit, în linie dreaptă cu realizarea ei".

"Săptămâna trecută, mi-am exprimat curiozitatea asupra detaliilor proiectului, mai ales asupra modului în care sunt gândite intersecţiile cu drumurile actuale şi cu cele avute în plan. Mare mi-a fost mirarea când am văzut că Drumul Boilor, acest drum care leagă Moşniţa Veche de Timişoara pe o scurtătură, drum extrem de util pentru o mulţime de cetăţeni care locuiesc în zona periurbană din estul Timişoarei, este pur şi simplu ignorat", a spus Robu.

El a menţionat că sunt şi alte intersecţii în neregulă.

"Am sunat imediat la dl director al CNAIR şi i-am spus că trebuie să purtăm o discuţie pe subiect, să corectăm ce este greşit până se mai poate. Dânsul a fost deschis şi mi-a promis că săptămâna aceasta va organiza o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Timişoara şi primăriilor comunelor din estul şi sudul Timişoarei şi ai CJT. Ei bine, întâlnirea a avut loc astăzi (marţi - n.r.) şi, chiar dacă la finele ei nu s-a stabilit nimic ferm, sunt speranţe că scăpările vor fi remediate. De fapt nu este vorba de scăpări, ci de o anumită filosofie avută în vedere de proiectanţi, după părerea mea inadecvată contextului", a afirmat Robu.

El a mai spus că a discutat cu preşedintele CJ, "care este de asemenea nemulţumit", şi s-a declarat convins că, "făcând corp comun toţi cei interesaţi, vom avea, în final, câştig de cauză"

"Noi vrem la intersecţia cu Drumul Boilor un pasaj - subteran sau suprateran -, aceasta ar fi soluţia ideală. Suntem dispuşi inclusiv să intrăm în parteneriat şi să susţinem noi financiar realizarea pasajului, numai să se facă. Am acceptat, neavând de ales, ca acest atât de important obiectiv să fie pe două benzi, nu pe patru, în logica e mai mult decât nimic, dar vrem ca măcar să se facă cum trebuie!", a mai afirmat Robu.

Pe de altă parte, CNAIR a transmis, miercuri, un comunicat de presă intitulat "Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, invocă discuţii şi întâlniri fictive cu Directorul CNAIR".

"Referitor la ultimele alegaţii prezentate pe pagina sa de facebook de primarul Timişoarei, domnul Nicolae Robu, referitoare la Centura Timişoara Sud, CNAIR face următoarele precizări: Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga, nu a avut niciun fel de discuţie cu domnul Nicolae Robu, primarul Municipiului Timişoara, nici telefonic, nici sub o altă formă", scrie în comunicat.

Citește și:Primarul Timișoarei spune că a discutat cu șeful CNAIR. Reprezentanții CNAIR: 'Nicolae Robu, invocă discuţii şi întâlniri fictive'

Reprezentanţii CNAIR mai precizează că proiectul Centura Timişoara Sud a fost dezvoltat de CNAIR în colaborare cu autorităţile locale din judeţul Timiş, coordonate de Consiliul Judeţean Timiş, şi că în cadrul întâlnirilor şi discuţiilor care au avut loc pe această temă s-au analizat atât date tehnice, cât şi variantele de traseu optime.

"Reprezentanţii CNAIR au ţinut legătura cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care şi-a arătat permanent preocuparea faţă de acest proiect, spre deosebire de domnul Nicolae Robu. De altfel, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nici măcar nu a fost prezent la ceremonia de semnare a contractului ce a avut loc în luna decembrie 2018 la Timişoara, ceea ce a demonstrat din nou lipsa de interes al acestuia faţă de proiect. Menţionăm că acest proiect important pentru Timişoara este în atenţia publicului de mai bine de 4 ani şi este normal să ne întrebăm de ce abia în acest moment apar în spaţiul public dezbateri ce presupun modificarea lui", mai spun reprezentanţii CNAIR.

De asemenea, ei precizează că, în acest moment, proiectul nu mai poate suferi modificări semnificative, având în vedere faptul că există un contract în derulare şi orice modificare poate duce la costuri suplimentare şi întârzieri în finalizarea lucrărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.