Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolaescu: Atacul politic împotriva mea, cauzat de nominalizarea mea în locul lui Chitoiu

Nicolaescu

"Fac o afirmatie de natura politica: ce s-a întâmplat ieri este, din punctul meu de vedere, un atac politic nepermis si îngrozitor de jos. Tot ce am facut în acest domeniu este probat de documente. Am dispus colegilor pâna la sfârstiul zilei sa faca un dosar cronologic cu toate documentele pe care sa le puna la dispozitia presei", a spus Nicolaescu.

El a aratat ca Ministerul Sanatatii si-a asumat în programul de guvernare sa puna în functiune Institutul Cantacuzino si a facut tot ce a depins de aceasta institutie în sensul în care a alocat bani prin HG ca sa poata fi finalizata linia de fabricatie a vaccinului antigripal.

"Mai departe, toate atributiile de realizare a productiei apartin Institutului Cantacuzino", a spus Nicloaescu.

Întrebat daca atacul politic vine din faptul ca a fost nominalizat pentru functia de ministru al Finantelor si vicepremier, în locul lui Daniel Chitoiu, Nicolaescu a raspuns: "E posibil".

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost întrebat, vineri, de jurnalisti, la plecarea de la Ministerul Sanatatii, daca va accepta portofoliul Finantelor, el raspunzând: "Of, Doamne, nu mai speculati".

Joi seara, Daniel Chitoiu a anuntat ca demisioneaza din functiile din Guvern, respectiv vicepremier si ministru al Finantelor.

Conform unor surse din partid, liberalii ar urma sa îl propuna pe Eugen Nicolaescu în locul lui Chitoiu, iar la Sanatate ar urma sa vina presedintele CNAS, Cristian Busoi.

Agentia Nationala a Medicamentului a interzis punerea pe piata a vaccinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino, dupa ce rezultatele testelor au indicat o concentratie foarte mare de endotoxine, care ar putea sa produca la administrare reactii adverse, precum febra sau soc anafilactic.

Directoarea Institutului Cantacuzino, Aurelia Draghici, a fost demisa, prin ordin al ministrului Sanatatii, în locul acesteia revenind Radu Iordachel, dupa ce ordinul prin care a fost demis de Eugen Nicolaescu, în iulie 2013, pentru deficiente manageriale, a fost suspendat de instanta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.