Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Cage: 'Să încercăm întotdeauna să învățăm ceva, să nu ne temem de eșecuri și să ne asumăm riscuri'

TIFF Facebook
Nicolas Cage la Cluj (TIFF)

Actorul american Nicolas Cage consideră că cel mai mare dar al unui actor de film este imaginația, care este cea mai mare resursă, susținând că el nu se consideră un maestru, ci rămâne un student în acest domeniu, în care tot timpul are ceva de învățat, informează Mediafax.

Citește și: Președintele Ungariei, cot la cot cu Papa Francisc în România: János Áder vine la Şumuleu-Ciuc

Nicolas Cage a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la un masterclass susținut în fața publicului și a unor tineri cineaști, moderat de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, că oamenii care își petrec viața în industria cinematografică nu trebuie să se teamă de eșecuri și trebuie să își asume riscuri.

„Nu mă văd ca un maestru, ci mai degrabă ca un student. Pentru cei dintre noi care ne petrecem viața în cinema, ca regizori sau actori, trebuie să ne păstrăm mintea de studenți, să încercăm întotdeauna să învățăm ceva, să nu ne temem de eșecuri, să ne asumăm riscuri. În termeni de carieră, eu mă văd ca unul care a muncit. (...) Cel mai mare dar ca actor de film este imaginația ta, este cea mai mare resursă. Apoi este abilitatea de a crede în imaginația ta. (...) Unul dintre modurile prin care poți să îți păcălești imaginația este să crezi în puterea unor obiecte. Eu mi-am cumpărat un artefact din Egipt pentru rolul din Ghost Rider – Spirit of Vengeance, un demon, mi-am închipuit că vine din vechime”, a spus Cage.

Acesta a precizat că un truc la care apelează în momentul în care nu simte un rol sau nu este destul de emoționat este să se pună la curent cu evenimentele curente în care poate găsi surse de inspirație pentru interpretare.

Întrebat cum a fost să interpreteze roluri de bețivi, Nicolas Cage a explicat că s-a filmat când era băut pentru a-și studia comportamentul, dar s-a uitat și la interpretarea altor actori în astfel de cazuri.

Nicolas Cage a fost întrebat și despre cum este să facă filme mai mici, independente, comparativ cu cele de acțiune pe care le-a filmat în trecut. Actorul a explicat că primele au fost „rădăcinile” sale, astfel că nu a făcut altceva decât să se întoarcă la rădăcini, să se întoarcă „acasă”.

Actorul american, care a primit, sâmbătă, la TIFF, Trofeul Transilvania pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale, a vizitat și zone din apropierea Clujului, printre care satul Rimetea, unde a mâncat gulaș unguresc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.