Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ungariei, cot la cot cu Papa Francisc în România: János Áder vine la Şumuleu-Ciuc

kisalfold.hu
Janos Ader

Papa Francisc va oficia, la 11:30, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, judeţul Harghita. La această slujbă şi-au anunţat prezenţa premierul României, Viorica Dăncilă, dar şi preşedintele Ungariei, János Áder. De asemenea, vor fi prezenţi peste 110.000 de credincioşi, informează News.ro.

Citește și: FOTO Ce semnificație au numerele de înmatriculare de la mașinile cu care a mers Papa Francisc: Sunt unice în România, date prin OUG de Viorica Dăncilă

SPP a anunţat că Sanctitatea Sa va folosi la Miercurea Ciuc papamobilul construit de uzina Dacia special pentru acest eveniment.

În localitatea Şumuleu Ciuc din judeţul Harghit se află Bazilica papală minoră închinată Sfintei Fecioare, păstorită de Ordinul Franciscan.

Data construirii prime biserici nu este cunoscută, însă istoria a consemnat reconstruirea edificiului, în perioada 1442-1448, ca urmare a distrugerilor provocate de invaziile turco-tătare.

Citește și: Marele mister al vizitei Papei în România: De ce a ales Suveranul Pontif să folosească Dacia

În România există încă trei bazilici minore, în afara celei de la Şumuleu Ciuc - la Cacica, la Maria Radna şi la Oradea. Toate cele patru bazilici sunt sanctuare mariane şi sunt asociate pelerinajelor prilejuite de marile sărbători creştine.

În arhitectura interioară a bazilicii mariane din Şumuleu sunt reprezentative altarele lui Isus cel Suferind şi a Sfântului Ioan Botezătorul.

Cel mai mare pelerinaj catolic din Europa de Est are loc aici în sâmbăta Rusaliilor.

Mănăstirea franciscană adăposteşte o statuie făcătoare de minuni a Maicii Domnului, sculptată în lemn de tei, de 2,27 metri înălţime, fiind cea mai mare din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.