Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro a calificat drept respingător şi ridicol apelul de luni al Grupului de la Lima

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a calificat drept "respingător şi ridicol" apelul de luni al Grupului de la Lima la o schimbare de regim şi îndemnul adresat armatei de a înceta să-l susţină, transmite marţi AFP preluată de Agerpres.

Preşedintele socialist al Venezuelei a afirmat că "acest ultim comunicat este cu adevărat respingător, respingător şi rizibil, nu ştii dacă să râzi sau să verşi". Maduro a făcut aceste comentarii la Caracas, în cadrul unei ceremonii de comemorare a revoltei militare eşuate, condusă la 4 februarie 1992 de Hugo Chavez, devenit mai târziu preşedinte (1999-2013). El a criticat, de asemenea, statele europene care l-au recunoscut pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte interimar precum şi declaraţiile preşedintelui american Donald Trump referitoare la posibilitatea unei opţiuni militare americane în criza venezueleană. În opinia sa, recunoaşterea opozantului Juan Guaido drept preşedinte interimar de către statele europene este legată de planurile SUA de a-l răsturna.

Într-o declaraţie comună dată publicităţii la finalul unei reuniuni de criză la Ottawa, 11 din cele 14 ţări latino-americane care, împreună cu Canada, alcătuiesc Grupul de la Lima s-au exprimat în favoarea unei schimbări de regim în Venezuela, fără utilizarea forţei sau ingerinţa unei armate străine. În declaraţie se solicită forţelor armate să-şi demonstreze loialitatea faţă de preşedintele interimar, Juan Guaido. Grupul de la Lima a cerut, de asemenea, armatei să permită accesul ajutoarelor umanitare în Venezuela, unde populaţia resimte o penurie gravă de medicamente şi alimente de bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.