Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro a deschis parţial graniţa cu Columbia, la trei luni de la aplicarea restricţiei

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat o redeschidere parţială a graniţei cu Columbia, închisă de guvernul său în februarie, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Maduro a închis graniţele cu Columbia şi Brazilia pentru a evita aducerea în ţară a ajutoarelor umanitare susţinute de SUA şi coordonate de liderul opoziţiei Juan Guaido. Guvernul de la Caracas a redeschis luna trecută graniţa cu Brazilia şi insula Aruba care aparţine de Olanda însă autorităţile din Aruba au anunţat că graniţa va rămâne închisă.

Vezi și: SUA amenință Turcia cu expulzări: conflict major în interiorul NATO

Maduro a anunţat vineri pe Twitter că graniţa cu Columbia din statul vestic Tachira va fi deschisă începând de sâmbătă. „Suntem un popor al păcii care îşi apără independenţa”, a scris el.

Citește și: Marian Oprișan vorbește despre un candidat SURPRIZĂ al PSD la prezidențiale: Este un mare savant

Închiderea graniţelor a adus dificultăţi economice pentru oraşele de la graniţă care se bazau pe oraşele columbiene pentru bunuri şi servicii de bază.

Mulţi cetăţeni s-au văzut astfel nevoiţi să treacă graniţa ilegal, uneori chiar plătind taxe unor infractori care controlau trecerile, pentru a obţine alimente de bază sau tratamente medicale.

Citește și: Liviu Dragnea e păzit 24 de ore din 24 pentru că intră în categoria deținuților vulnerabili: 'Vine unul cu un cuțit și îl bagă în el. Ce faci atunci?'

Venezuela se confruntă de luni de zile cu o profundă criză politică, o luptă între peşedintele Nicolas Maduro şi opozantul Juan Guaido, care s-a proclamat preşedinte interimar şi a fost recunoscut de peste 50 de ţări, inclusiv de Statele Unite.

CITEŞTE ŞI: Vinul roşu protejează inima şi creierul. Dacă nu depăşeşti această cantitate zilnică

Această ţară este de asemenea pradă unei crize economice - agravată de un embargo petrolier şi sancţiuni financiare impuse de Washington, cu scopul de a-l îndepărta pe Maduro de la putere - şi suferă de penurii de hrană şi medicamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.