Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Sarkozy, afirmaţii dure despre migranţi: Ce a spus în jungla de la Calais

Nicolas Sarkozy on visit in Bordeaux

Nicolas Sarkozy, candidat la alegerile primare ale dreptei în perspectiva scrutinului prezidenţial de anul viitor, a promis miercuri la Calais "restabilirea sistematică a controalelor la toate frontierele" ţării, pentru ca Franţa să nu fie 'copleşită' de imigranţi, relatează AFP. "Trebuie să evităm ca Franţa să aibă frontiere prin care să se treacă la fel ca prin sită şi să ajungă copleşită", a spus fostul preşedinte, care a făcut din gestionarea imigraţiei una din principalele sale teme de campanie.

Această deplasare la Calais, care găzduieşte cea mai mare tabără de imigranţi din Franţa, spre care se îndreaptă mii de persoane ce încearcă să treacă în Anglia, vine înainte cu câteva zile de vizita programată a preşedintelui socialist Francois Hollande. Sarkozy, care nu s-a deplasat în tabără, s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale şi ai localnicilor exasperaţi de proximitatea taberei, supranumită 'Jungla'. Sarkozy a făcut de asemenea apel la guvernul britanic să se ocupe pe teritoriul său de solicitanţii de azil, cerând 'renegocierea' acordurilor care plasează pe teritoriu francez frontiera franco-britanică.

Francezii "nu au vocaţia de a fi vameşii englezilor", iar "acordurile de la Touquet trebuie renegociate", a adăugat Sarkozy, care a semnat totuşi el însuşi în 2003, pe când era ministru de interne, această înţelegere care vizează împiedicarea ajungerii imigranţilor ilegali în Marea Britanie. Guvernul francez a promis destructurarea în scurt timp a 'Junglei', unde trăiesc între 6.900 şi peste 10.000 de persoane, conform diverselor surse. Franţa vrea ca imigranţii să fie distribuiţi în centre de primire dispersate pe întreg teritoriul său, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.