Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The New York Times respinge acuzaţiile de defăimare ale lui Donald Trump

The New York Times a respins joi acuzaţiile de defăimare ale candidatului republican la preşedinţia SUA Donald Trump şi a refuzat să îşi ceară scuze pentru publicarea mărturiilor unor femei care l-au acuzat că le-a agresat sexual, estimând că Donald Trump însuşi şi-a pătat reputaţia.

Într-o scrisoare trimisă miercuri avocatului lui Donald Trump, Marc Kasowitz, şi citată de AFP, avocatul ziarului New York Times, David McCraw, face referire la "protecţia reputaţiei" persoanei vizate.

Citeşte şi:  CPI este 'foarte preocupată' de execuţiile din Filipine

"Dl Trump s-a lăudat că a atins femei fără consimţământul lor. S-a lăudat că ar fi intrat în vestiarele participantelor la concursuri de frumuseţe... Multe femei care nu sunt menţionate în articolul nostru s-au exprimat public să depună mărturie despre avansurile nesolicitate ale lui Donald Trump. Nimic din articolul nostru nu a avut vreun efect asupra reputaţiei lui Trump, în timp ce el însuşi deja l-a creat prin propriile cuvinte şi propriile acţiuni", potrivit lui McCraw.

New York Times "a făcut ce îi permite legea: să publice informaţii de actualitate asupra unui subiect de mare interes pentru public", a adăugat McCraw. Şi "dacă dl Trump nu este de acord, dacă el crede că cetăţenii americani nu au dreptul să asculte ce spun aceste femei şi legea acestei ţări ne obligă şi le cere celor care îndrăznesc să critice să rămână tăcuţi ca să nu fie pedepsiţi", o instanţă poate decide ce anume este corect, a conchis McCraw.

Citeşte şi: 'Bibi' Netanyahu critică dur proiectele Unesco din Ierusalim

Mărturiile a două femei care l-au acuzat pe Donald Trump că le-a agresat sexual în urmă cu mai mulţi ani au fost publicate miercuri de ziar.

Ele au fost imediat respinse de campania miliardarului republican, care a denunţat o defăimare.

Nicole a lovit cu putere Bermude

La mai puţin de patru săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale, aceste mărturii au dat o nouă lovitură campaniei lui Donald Trump, după ce vinerea trecută a fost difuzată o înregistrare video din 2005 în care el se laudă în termeni vulgari cu un comportament ce descrie hărţuire sexuală, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.