Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc (PNL): Dacă Bruce Willis era Greu de ucis, Victor Ciorbea este Greu de demis

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ciorbea Inquam Photos

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc susține că se impune modificarea legii privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului pentru a-l responsabiliza pe titular să își îndeplinească atribuțiile care îi revin.  „Avocatul Poporului este astăzi mai greu de demis sau de revocat din funcție decât prim-ministrul României. Se impune modificarea Legii nr. 35/1997 din 13/03/1997 privind organizarea și functionarea instituției Avocatului Poporului, în sensul în care procedura de revocare din funcție a acestuia să fie măcar similară cu cea de revocare a șefului Executivului”, a declarat parlamentarul liberal.

În opinia acesteia, Victor Ciorbea nu mai poate rămâne niciun moment în funcția de avocat al poporului, în condițiile în care a plecat în concediu imediat după modificarea legilor justiției prin ordonanță de urgență a guvernului, doar pentru a nu ataca această ordonanță la Curtea Constituțională. „La fel, a plecat în concediu şi în zilele imediat următoare protestului din 10 august, când jandarmii i-au bătut la ordin pe românii aflaţi să protesteze împotriva Guvernului în Piaţa Victoriei. Fără nicio îndoială, Victor Ciorbea a întors spatele poporului și s-a transformat într-un avocat lipsit de nuanțe al actualei puteri PSD-ALDE, dând dovadă de maximă slugărnicie față de liderul PSD, Liviu Dragnea”, a mai adăugat Nicoleta Pauliuc.

Parlamentarul PNL consideră că și modificarea recentă a legii Avocatului Poporului, în sensul aprobării cumulului pensiei cu salariul, l-au motivat pe Victor Ciorbea să închidă ochii în fața derapajelor actualei puteri: „Avocatul poporului a plecat în vacanță în clipa în care senatorii actualei puteri au aprobat proiectul de lege care îi va permite acestuia să-şi cumuleze, pe perioada mandatului, indemnizaţia şi pensia specială. Asta înseamnă că Victor Ciorbea ar urma să primească peste 36.000 de lei pe lună, adică suficienți arginți cât să treacă cu vederea încălcarea de către Guvernul Dăncilă a prevederilor Constituției”.

Conform legii în vigoare astăzi, „revocarea din funcție a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituției și a legilor, se face de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”.

Dacă Bruce Willis era „Greu de ucis”, Victor Ciorbea este „Greu de demis”, a mai spus Nicoleta Pauliuc. „Or, printr-o inițiativă legislativă, putem repune instituția Avocatului Poporului în matca ei firească, de apărare a drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice”, a concluzionat senatorul PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.