Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc (PNL): Dăncilă, în concediu pe banii statului în țări exotice

dancila arabi

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc susține că, „pentru a-și reveni după eșecul din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a plecat în concediu pe banii statului în țări exotice. Prim-ministrul României a vizitat, în perioada 15-21 octombrie a.c., Turcia, Emiratele Arabe Unite și Kuweit, fără să realizeze care este impactul acestei serii de vizite asupra politicii externe a țării noastre”.

Într-o interpelare adresată prim-ministrului României, parlamentarul liberal atrage atenția că aceste întâlniri oficiale „s-au suprapus peste evenimente de natură a perturba, pe de o parte, relațiile dintre România și Israel, și, pe de altă parte, relațiile dintre statele arabe și lumea occidentală”.

În contextul în care premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, și-a amânat pentru a doua oară vizita programată la București, Nicoleta Pauliuc întreabă dacă relațiile dintre România și Israel s-au deteriorat „pe fondul promisiunilor lipsite de concretețe privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim”. În aceeași interpelare, senatorul PNL ridică problema unei legături de cauzalitate între ultima amânare a vizitei premierulului israelian la București și vizitele prim-ministrului român în state care au condamnat cu vehemență mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Nicoleta Pauliuc îi cere premierului să spună dacă la întâlnirile oficiale pe care le-a avut în Turcia, Emiratele Arabe Unite și Kuweit, a discutat despre dosarul mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Parlamentarul liberal ridică, de asemnea, problema poziționării Vioricăi Dăncilă la întâlnirile oficiale pe tema dispariției și uciderii jurnalistul Jamal Khashoggi având în vedere că autoritățile saudite au recunoscut în 20 octombrie că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Nicoleta Pauliuc i-a mai solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă să prezinte rezultatele obținute după întâlnirile din fiecare țară vizitată și costurile totale ale deplasării delegației românești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.