Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc (PNL): `PSD este un partid care are un discurs duplicitar pe tema pensiilor`

Inquam Photos
Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL de Ilfov, Nicoleta Pauliuc, acuză PSD de duplicitate a discursului atunci când vine vorba de pensii și susține că pensionarii au fost păcăliți de fostul partid de guvernământ.

Vezi și: ÎCCJ dezvăluie absurdul acuzaţiilor DNA: Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu, acuzaţi de un prejudiciu inexistent, într-o situaţie pe care nu o puteau influenţa

„În ultimii 20 de ani, pensiile s-au majorat de 40 de ori și tot avem cei mai săraci pensionari pentru că majorările nu au fost reale, ci păcăleli inflaționiste. Pe parcursul guvernărilor de tristă amintire Grindeanu, Tudose și Dăncilă, majorările de pensii s-au dovedit a fi o păcăleală. Ce s-a dat cu o mână, s-a luat cu două mâini prin creșterea accelerată a prețurilor. În schimb, PNL a cuprins în Legea bugetului de stat majorarea pensiilor din luna septembrie, pe fondul încetinirii ritmului inflaționist determinat de măsurile luate de Guvernul Orban (scăderi de taxe și eliminarea supra-accizei la carburanți). De exemplu, România a ajuns zilele trecute să aibă cea mai ieftină benzină din EU, prețul acesteia fiind în weekend sub 5 lei/litru”, a declarat parlamentarul liberal.

Nicoleta Paulic susține că PSD a amânat de patru ori mărirea pensiilor obișnuite, însă a avut grijă să plătească mereu la termen pensiile speciale mărite. „Cu privire la termenele de intrare în vigoare a măririi pensiilor, vă reamintesc faptul că PSD a amânat aceste termene de 4 ori: cu 6 luni în 2017 și 2018, cu 8 luni în 2019 și 2020. Singurele pensii pe care PSD le-a majorat mereu de la 1 ianuarie au fost pensiile speciale! În 2018, majorarea de 10% a pensiilor pentru 6 luni (iulie-dec) înseamnă mai puțin decât 7% pentru tot anul!”, a mai spus aceasta.

Vezi și: BREAKING - Avocatul Poporului atacă la CCR OUG privind sistemul de sănătate/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.