Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, blat cu Firea pentru Capitală?

b1
Gabriela Firea Nicusor Dan

Miroase tot mai mult a blat jocul politic al lui Nicușor Dan în contextul alegerilor locale de anul viitor. Încă din primăvara, Dan se autopromovează drept candidatul unic al opoziției (USR, PLUS și PNL) în lupta cu primarul în exercițiu, Gabriela Firea, din partea PSD. A continuat să fluture steagul de candidat independent, dar a purtat intens negocieri de culise, ba chiar a făcut și un sondaj pentru a fi cât mai convingător,  pentru a se impune în fața contracandidaților – Vlad Voiculescu, de la alianța USR-PLUS sau Rareș Bogdan, Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu din partea PNL. Ultima lovitură dată de Nicușor Dan a fost să-și anunțe candidatura în cursa internă din USR pentru a fi el desemnat candidatul pentru alegerile locale de anul viitor. Mutare care nu face decât să încurce și mai tare forțele de opoziție și să confuzeze electoratul de dreapta. Cine are de câștigat din acest joc? PSD și Gabriela Firea care, în mod paradoxal, nu a fost erodată foarte tare electoral după cum arată unele sondaje.

Un blat mirosit și de alții. Cert este că și Nicușor Dan, și Vlad Voiculescu ar fi primari mai buni decât Firea, așa cum cert este că participarea în cursă a amândurora + un candidat PNL i-ar da lui Firea încă un mandat, scrie acesta într-un editorial semnat în G4Media.

Mai mult, jocul lui Nicușor Dan este susținut de unul dintre apropiații săi atât politic, cât și în afaceri (vezi aici detalii) – Roxana Wring. Aceasta și-a anunțat în aceeași zi cu anunțul lui Dan demisia din funcția de președinte al USR București. „Urmează alegeri în perioada imediat următoare, având în vedere adoptarea noului statut, și nu intenționam să mai candidez. În plus, timpul nu îmi mai permite sa fiu implicată 100%. Doresc să dedic mai mult timp proiectelor pentru București, cum este, de exemplu, Legea Capitalei”, și-a motivat aceasta decizia, prin care îi face pârtie lui Dan.

Vestea revenirii lui Nicușor Dan în tabăra USR nu le-a picat bine celor din PLUS, zic surse din alianță, pentru că fondatorul partidului se bucură de o notorietate net superioară în Capitală față de Vlad Voiculescu. Doar că potrivit acestora, Dan ar controla încă biroul politic al USR București. Cel mai ciudat este faptul că a amenințat că va da partidul în judecată, dacă nu este desemnat candidat, în condițiile în care se precizează la articolul 77 că numai membrii USR pot candida la o funcție publică din partea partidului.

Pentru a-și face ocurile, Dan pare să încerce să profite de faptul că forțele de dreapta sunt concentrate cu toate resursele pe alegerile prezidențiale, nu pe cele locale de la anul.

Dacă are o agendă la vedere, precum susține, o agendă care are în centru bucureșteanul, atunci poate Nicușor Dan pleacă urechea la sfatul lui Ghinea - 
“dragă Nicușor, este musai să înveți să negociezi și să semnalizezi ce vrei înainte de a ajunge primar, unde gestionezi alianțe, consilieri, bugete, altfel bunele tale intenții nu se vor transforma în mai bine pentru orașul pe care amândoi îl iubim.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.