Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, ironii la adresa Bisericii Ortodoxe: Ce spune șeful partidului care vrea salvarea țării

nicusor dan

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, a declarat miercuri, la Braşov, răspunzând unei întrebări privind intenţia Primăriei Municipiului Bucureşti de a aloca fonduri pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, că aşteaptă de la Biserica Ortodoxă informaţii privind stadiul lucrărilor şi sumele de care mai este nevoie.

"Noi am avut o poziţie constantă şi în timpul campaniei electorale pentru că subiectul exista, şi am spus două lucruri pe care le menţinem. Oricând trebuie să aloci bani publici trebuie ca destinaţia lor să fie foarte transparentă. Aşteptăm de la Biserica Ortodoxă să ne spună care este stadiul lucrărilor, câţi bani au luat până acum, de la cine, de câţi mai au nevoie şi care este calendarul lucrărilor. Pe de altă parte, pentru o chestiune cum este asta, în care bucureştenii şi românii au opinii foarte diverse, nu atât pentru Catedrala în sine, cât în ceea ce priveşte finanţarea din banii publici, vrem să avem o dezbatere publică reală în care bucureştenii să aibă în faţă toate opţiunile, cu toate argumentele. Este o cerere pe care Biserica a făcut-o municipalităţii. Noi, ca reprezentanţi ai cetăţenilor municipiului, o să luăm decizia raţională, şi am spus că noi, mâine, vom vota 'nu', pentru că pentru moment nu avem informaţia pe care trebuie să o avem pentru orice investiţie publică pe care municipalitatea o face şi doi nu am avut o dezbatere publică pe masă cu toate argumentele pentru a vedea ce spun bucureştenii", a afirmat Nicuşor Dan.

Citește și: BĂTAIE între femei: Ce a urmat nu se aștepta nimeni / VIDEO

Municipalitatea ar putea suplimenta cu 15 milioane de lei sprijinul acordat Patriarhiei Române pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit raportului de specialitate, în bugetul Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, până în prezent, pentru Patriarhia Română era aprobată suma de două milioane de lei, sprijin pentru efectuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Citește și: Sigur nu știai: Motivul pentru care literele nu au ordinea alfabetică pe tastaturi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.