Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, poreclit ” Radu Duda al societății civile”

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega l-a poreclit pe Nicușor Dan ”un Radu Duda al societății civile”, cu trimitere la votul de ieri din CGMB dat de USB împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Potrivit lui Rebega, Nicușor Dan ”a trecut, mai întâi, subtil, din tabăra civică și net anti-sistem în zona gri a aranjamentelor din administrația locală și se pregătește, acum, pentru saltul către politica „mare”, evident pentru „salvarea României”!”

Rebega analizează și alianțele ad-hoc din CGMB: ”Pentru că Bucureștiul reflectă, în mic, întreaga Românie, felul în care se votează la ședințele CGMB spune multe despre reconfigurările politice de la toamnă. Astăzi, de exemplu, s-a votat o rectificare de buget prin care se alocă 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. În final, hotărârea a fost adoptată cu 31 de voturi (PSD, ALDE și PMP) „pentru” și 20 (PNL și USB) „împotrivă”. …Oricum, de aici reiese limpede că, în campania pentru parlamentare, liberalii vor merge pe tema „vrem spitale, nu catedrale!”, vehiculată prima dată după tragedia de la clubul Colectiv, iar publicul-țintă principal va fi constituit din „tinerii frumoși și liberi”, arată europarlamentarul.

Acesta consideră că ”cele două tabere sugerează disponibilitatea de aliere a partidelor nu atât în campanie, cât la formarea majorității în viitorul Parlament. Și ce vedem? Pe de o parte, o struțocămilă PSD-ALDE-PMP, al cărei candidat de premier nu poate fi decât – ați ghicit! – Traian Băsescu! Sinucidere curată pentru PSD, în direct! De cealaltă parte, PNL va fi ca un dinozaur uriaș cu o grefă de cap: USR, adică Nicușor Dan”.

În final, Rebega anunță și viitorul slogan de campanie al PNL: « Prin „ei” înșine! »

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.