Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan vorbește despre ruperea USR. El spune că în partid există 'două grupări'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Deputatul Nicuşor Dan susţine că riscul ruperii USR e destul de redus, iar prin intrarea lui Dacian Cioloş în USR ar fi existat avantajul de notoritate, dar şi dezavantajul "pierderii imaginii unui partid construit de la firul ierbii". 

El spune că în USR există două grupări - "USR progresist", reprezentată de Vlad Alexandrescu şi Florina Presadă, şi "USR liberal", susţinut de Cristian Ghinea şi Dan Barna. 

"Cele două manifeste care au apărut în opinia publică (n.r. despre referendumul intern privind familia) nu reprezintă, în opinia mea, două jumătăţi din partid. Reprezintă opinia unor grupuri care împreună nu ştiu dacă au 20% din membrii partidului. În opinia mea, membrii USR doresc să continue împreună şi să reducă această tensiune pe o chestiune de ordin ideologic care nu este pe agenda publică în momentul ăsta", a spus Nicuşor Dan, marţi seară, la Digi 24, potrivit agerpres.ro.

Camelia Bogdan iese la rampă cu declarații EXPLOZIVE: 'Banii din Crescent ar fi ajuns și la alții, protejați de stat, nu doar la Voiculescu'


Întrebat dacă există riscul ruperii Uniunii, Nicuşor Dan a arătat că, în opinia sa, ''riscul e destul de redus''. ''El există, dar e mic", a punctat fostul lider USR.

SURPRIZĂ Dumitru Coarnă, șeful de sindicat din Poliție, s-a PENSIONAT și s-a REANGAJAT


El a precizat că "nu a existat niciodată vreun refuz" al său vizavi de invitarea în partid a lui Dacian Cioloş, dar "nicio cerere de intrare în partid" a fostului premier. 

"Venirea lui Cioloş în USR ar fi avut şi avantaje şi dezavantaje - avantaje de notorietate, dezavantaje de a pierde din imaginea de partid construit de la firul ierbii pe care USR îl avea. În momentul în care venea Cioloş, în opinia publică USR ar fi devenit partidul lui Cioloş, nu ar mai fi avut atributele astea de un partid care nu a fost la guvernare (...) Dacian este o persoană conservatoare. Nu e un secret pentru nimeni. E un pic comic că persoanele cele mai vocale care doreau venirea lui Cioloş în USR sunt cele care vor să definească acum un partid progresist în care Dacian Cioloş să nu îşi găsească locul de fapt", a adăugat Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.