Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niculae Bădălău: Am reușit să elaborăm și să adoptăm în timp record HG care prevede sumele de bani alocate angajaților din nucleul industriei de apărare

arhiva personala
Niculae Badalau

La doar două săptămâni după promulgarea bugetului de stat pe anul 2019, Ministerul Economiei a reușit elaborarea și aprobarea de către Executiv a Hotărârii de Guvern care asigură finanțarea pentru salariații din industria națională de apărare, în perioada în care nu desfășoară activități de bază, din lipsă de comenzi sau contracte.

Sumele alocate pentru un număr de angajați care vor efectua activități de întreținere, conservare, reparații și pază a capacităților strategice ale industriei naționale de apărare sunt în cuantum de 38,4 milioane de lei. Din acești bani vor fi asigurate salariile a 809 persoane din “nucleul” industriei naționale de apărare.

Citește și: Leul se depreciază faţă de euro. Francul elveţian, la cel mai mare nivel din iulie 2015

Hotărârea de Guvern care aprobă numărul mediu maxim de personal pe anul 2019 pentru operatorii economici din industria națională de apărare a fost aprobată în ședința de Guvern de vineri, 29 martie 2019.

“Prin această hotărâre de Guvern reușim să asigurăm protecția personalului și, implicit, a societăților din industria națională de apărare, în perioadele neacoperite de comenzi sau contracte. Prin menținerea personalului specializat, reușim să consolidăm și siguranța națională, pentru că evităm apariția în zonele cu sectoare pirotehnice, depozite de armament, muniții și materiale explozive, a riscurilor asupra securității și protecției personalului și a mediului. Sunt bucuros că am reușit să elaborăm și adoptăm această Hotărâre de Guvern înainte de Paște, într-un timp record, de doar două săptămâni de la promulgarea bugetului de stat pe anul 2019”, a declarat Ministrul Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.