Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niculae Bădălău revine după derapajul la adresa diaspora: 'Exprimarea nu e nefericită. E scoasă din context'

badalau

Niculae Bădălău revine cu precizări după scandalul stârnit de declaraţia că Diaspora românească este formată din 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la 3-5 milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”. Liderul PSD Giurgiu susţine că nu a greşit cu nimic, declaraţia sa fiind scoasă din context.

"Eu cred că într-o democrație poți să spui ce gândești. Din cei 5 milioane sau câți sunt, sunt și oameni care nu ne fac cinste. Încalcă legile țărilor respective. Chiar am văzut și la dvs. reportaje vizavi de subiectul ăsta. Eu nu am generalizat. Nu încercați să interpretați altfel", a declarat Bădălău, la Antena 3.

"Exprimarea nu e nefericită. E scoasă din context. Eu îi respect pe marea majoritate (a românilor din diaspora, n.r.). Dacă s-a înțeles altceva decât ce am vrut să spun, regret. Nu mi-a plăcut niciodată demagogia. Lucrurile ar trebui spuse corect. Discuția este cu totul și cu totul scoasă din context", a mai precizat fostul ministru.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

”În afara faptului că e o discriminare, dânșii să voteze trei zile și noi una... Mie nu poate să mi se dea un drept și altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care și dânșii... Acum e discuția pe câte locuri dăm în Diaspora. Dacă vreți să puneți pe listă și Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi. Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, pașapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei, cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fete alea de le duc ăștia, eu știu, nu știu, nu ilegal, da’...”, a declarat Niculae Bădălău într-o conferință de presă susținută la Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.