Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: 'Doamna Firea vrea să plătească circa 4 milioane de euro pentru a afla în 2021 care sunt proiectele de infrastructură necesare pentru Bucureşti'

nicusor dan

Deputatul Nicuşor Dan a criticat miercuri proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul General al Capitalei referitor la acordul de asistenţă cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, afirmând că este trist faptul că, după doi ani şi jumătate de mandat, primarul general nu ştie care sunt proiectele de infrastructură necesare Bucureştiului, informează agerpres.ro.

"Banii bucureştenilor sunt în continuare cheltuiţi nu doar pentru funcţionarea companiilor ilegale, ci şi pentru finanţarea unor proiecte care par desprinse de realitate. Consiliul General a decis, la propunerea Gabrielei Firea, ca Primăria Generală să plătească circa 4 milioane de euro pentru un studiu tehnic ce ar urma să fie făcut în perioada următoare de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Prin acest studiu, ce ar urma să fie gata în 2020 şi 2021, Primăria vrea să afle care sunt propunerile legislative pentru luarea unor măsuri în caz de risc seismic şi ce proiecte de infrastructură ar trebui implementate în Bucureşti", a arătat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

În opinia sa, "este ciudat" faptul că primarul general, Gabriela Firea, doreşte să afle în 2020 ce măsuri legislative trebuie luate pentru reducerea riscului seismic, în condiţiile în care Parlamentul a votat în urmă cu două luni un proiect de lege în acest sens.

"Primăria Capitalei trebuie să citească proiectul şi să afle ce măsuri trebuie să ia. De asemenea, e extrem de ciudat că doamna Firea vrea să plătească circa 4 milioane de euro pentru a afla în 2021 care sunt proiectele de infrastructură necesare pentru Bucureşti, în condiţiile în care în 2016 a promis proiecte de infrastructură pentru a obţine voturile bucureştenilor. În 2021, cu puţin noroc, Bucureştiul va avea un alt primar, iar doamnei Firea nu îi vor mai fi de folos proiectele propuse de BIRD. E trist că după doi ani şi jumătate de mandat Gabriela Firea încă nu ştie care sunt proiectele de infrastructură de care are nevoie Capitala", a precizat Nicuşor Dan.

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord miercuri cu semnarea unui acord de prestări servicii de asistenţă tehnică privind Programul de Dezvoltare Urbană, între Municipiul Bucureşti şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Conform proiectului, se aprobă alocarea sumei de 3,9 milioane euro de la bugetul local al Municipiului Bucureşti pentru plata onorariului.

Potrivit acordului de prestări servicii, acordul va expira după o perioadă de 20 de luni de la data intrării în vigoare, cu excepţia situaţiei în care este prelungit prin acordul reciproc al părţilor. Conform aceleiaşi surse, scopul serviciilor de asistenţă tehnică este de a ajuta Municipiul Bucureşti să îşi întărească capacitatea de planificare strategică şi capacitatea de planificare şi administrare a investiţiilor de capital; să implementeze programe de dezvoltare şi regenerare urbană; să accelereze programul de reducere a riscului seismic; să îmbunătăţească mobilitatea urbană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.