Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan a RATAT finanțarea pentru subvenția la căldură pe acest an: primește bani abia anul viitor

Captura facebook
Nicusor Dan

Primăria Capitalei precizează că a solicitat Executivului sprijin pentru subvenționarea căldurii furnizată bucureștenilor, însă acesta urmează să fie primit anul viitor, în condițiile în care facturile urmează să fie plătite în ianuarie-febriarie 2022, arată Mediafax.

„Față de informațiile apărute în spațiul public cu privire la solicitarea Primăriei Municipiului București către Guvernul României în legătură cu sprijinul pentru subvenționarea căldurii furnizate bucureștenilor, precizăm că pe 1 noiembrie 2021 solicitarea a fost făcută verbal, de către Primarul General al Capitalei, la videoconferința cu Prim-Ministrul României. Pe 2 noiembrie 2021, conform celor stabilite la videoconferința menționată, solicitarea a fost făcută în scris către premier, prin intermediul Asociației Municipiilor din România”, transmite PMB.

Potrivit Primăriei Capitalei, pe 4 noiembrie 2021 solicitarea a fost reiterată verbal într-o discuție a Primarului General cu Premierul Guvernului României, iar pe 5 noiembrie 2021 solicitarea a fost reiterată, prin intermediul Asociației Municipiilor din România, către Ministerul Finanțelor, într-un tabel centralizator pentru toate municipiile, solicitat de Ministerul Finanțelor.

„Pe 10 noiembrie 2021 solicitarea a fost reiterată către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Afacerilor Interne și Prefectul Municipiului București, la solicitarea Prefectului Municipiului București. Precizăm că, la solicitarea Prim-Ministrului, am împărțit solicitarea de sprijin financiar în necesar pentru noiembrie – decembrie 2021 și necesar pentru ianuarie – iunie 2022. Întrucât facturile pentru lunile noiembrie și decembrie 2021 urmează a fi plătite în lunile ianuarie și februarie 2022, întreaga solicitare a Primăriei Municipiului București vizează un sprijin financiar pentru anul 2022”, conform comunicatului de presă al Primăriei Municipiului București.

Guvernul a aprobat, în ședinta de joi, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației.

Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cei mai mulți bani merg la Timișoara - aproape 54 de milioane, în vreme ce Capitala nu primește fonduri din această alocare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.