Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: A pus gaj autobuzele și clădirile STB la ANAF. A adus Primăria în incapacitate de plată

b1
Gabriela Firea Nicusor Dan

Nicușor Dan a declarat, joi seara, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că, deși este un bun comunicator, Gabriela Firea nu poate explica de ce a ajuns Primăria Capitalei în incapacitate de plată, precizând că autobuzele și clădirile STB au fost „puse gaj” la ANAF, anunță MEDIAFAX.

„Gabriela Firea, care este un comunicator foarte bun - ar fi fost frumos să fie și un administrator foarte bun, nu poate să explice cum de a ajuns o primărie care are aproape un miliard de euro să fie în incapacitate de plată. A ajuns să pună gaj autobuze la ANAF. Societatea de Transport a Municipiului București, în noimebrie, avea datorii neplătite de jumătate de miliard de lei.Pentru că unele din aceste datorii erau către ANAF, Primăria s-a dus și a pus gaj clădirile STB și o parte din autobuze, pentru ca această proprire să fie amânată”, a declarat Nicușor Dan.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe?

El a mai afirmat că, așa cum este situația financiară a bugetului în acest moment, primarul general este foarte constrâns la niște măsuri obligatorii.

„În primul rând, trebuie să echilibreze financiar, pentru că Bucureștiul este în incapacitate de plată. Trebuie rezolvate patru probleme extrem de urgente. Una este traficul, a doua, care este conectată cu traficul, poluarea, a treia este a termoficării (...) și a patra este a clădirilor cu risc seismic. 95% din activitatea primarului o să fie să repare aceste găsuri uriașe pe care administrațiile precedente le-au lăsat. Apoi, trebuie făcute reglaje la toate celelalte servicii. (...) E nevoie de un acord politic înainte de alegeri pentru că chestiunile sunt dureroase și e mai bine să le promitem direct. Trebuie restructurat aparatul și cheltuielile. Trebuie să facem un audit pe compartimentele primăriei să vedem de câți oameni este nevoie pentru ca acel serviciu să fie plătit. Trebuie restructurat unde sau personal sau cheltuielile sunt deficitare. Primul lucru cu care aș începe este însănătoșirea financiară și funcțională a acestui organism. Oamenii sunt foarte conștienți de această gaură neagră care este Primăria Capitalei”, a mai afirmat Nicușor Dan, susținut de USR pentru a candida la Primăria Generală a Muncipiului București.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.