Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan bagă capul în poză după incendiul de la Ferma Dacilor: Trebuie să avem un control sistematic al autorităților

Radu Pop
Facebook/ Nicusor Dan
Nicusor Dan

Nicușor Dan bagă capul în poză după incendiul de la Ferma Dacilor: Trebuie să avem un control sistematic al autorităților

Trăim într-o țară în care foarte multe instituții nu funcționează, a avertizat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, marți, la B1 TV, în contextul tragediei de la pensiunea din Prahova.

Întrebat câte localuri din Capitală nu au autorizație de securitate la incendiu, primarul general a explicat: „Vreau să vă spun că eu am o situație specială, ca primar general în București, pentru că autorizațiile de funcționare pentru obiectivele comerciale sunt date de primarii de sector și eu au obligația să verifice și toate avizele cu care ei funcționează, deci n-aș putea să vă spun o situație pentru București, dar pot să fac o remarcă generală. Trăim într-o țară în care foarte multe instituții nu funcționează”.

„Vă dau un singur exemplu, celebrul șantier din Icoanei 2-8. Au venit doi inspectori de la Inspectoratul București și au constatat că autorizația aia nu are aviz de securitate la incendiu, nu are memoriu de rezistență, nu are memoriu de instalații, încalcă Codul civil și multe alte lucruri. După care a venit inspectorul național și a spus, „anulez procesul-verbal”, fără nicio explicație, pe scurt. Deci în situația în care nu există o presiune uriașă civică pentru ca lucrurile astea să înceteze, din păcate, tot timpul o să avem tipul acesta de accidente”, a adăugat Nicușor Dan.

Întrebat despre prevederea introdusă după Colectiv care obliga localurile să menționeze dacă nu dețin autorizație de securitate la incendiu, edilul a spus: „În mod evident că în momentul acela a fost o decizie corectă pentru a nu bloca întregi sectoare de activități economice, numai că lucrurile trebuiau puse în ordine pentru ca să nu mai existe pericol. Cred că au trecut trei sau patru ani de atunci, lumea a și uitat de acea hârtie și de acea măsură provizorie. Noi trebuie să avem, și pe zona de construcții, și pe zona de securitate la incendiu, de rezistență și pe toate celelalte, trebuie să avem un control sistematic al autorităților”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.