Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan trimite bezele coaliției majoritare din CGMB: Asta ne-au cerut bucureştenii, asta fac

captura Digi 24
CGMB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară ''foarte optimist'' că majoritatea alcătuită din USR, PNL şi PMP în Consiliul General va funcţiona în continuare, din punct de vedere administrativ.

"E o majoritate formată din trei partide şi un primar independent. Există discuţii, există umori personale. Eu încerc să fiu cât mai diplomat în această construcţie, pentru că asta ne-au cerut bucureştenii. Ne-au cerut o majoritate de dreapta care să stopeze abuzurile şi risipa PSD. Asta ne-au cerut bucureştenii, asta fac. (...) Politic.. e cam devreme. Toate partidele, actorii politici se uită în sondaje, îşi fac calcule. Există organizaţii locale, cum e cazul nostru, Bucureşti, unde ne înţelegem bine. Există organizaţii naţionale care au alte discuţii, alte mize. Cam asta e politica", a spus Nicuşor Dan, la B1Tv, potrivit news.ro.

Primarul general a precizat că pe 27 aprilie va avea loc următoarea şedinţă de Consiliu General al Capitalei

Primarul general a mai precizat că pe 27 aprilie va avea loc următoarea şedinţă de Consiliu General al Capitalei şi s-a declarat optimist că majoritatea îi va susţine proiectele.

El a afirmat că în ultimii doi ani a avut o relaţie "foarte bună" cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, desemnat lider interimar al PNL Bucureşti, menţionând că a colaborat cu acesta la mai multe proiecte, precum cel al trenului metropolitan sau al drumurilor radiale.

"Eu am primit un mandat de la un public de dreapta, de la votanţi PNL şi îmi respect mandatul. Vreau să colaborez cu omul pe care PNL-ul, cu omul pe care USR-ul, cu omul pe care PMP-ul îl delegă, ca să avem o discuţie administrativă", a spus Nicuşor Dan.

Totodată, a reamintit că Fitch a îmbunătăţit profilul individual de credit al Bucureştiului de la BBB+ la A.

"În 2020, (Primăria Capitalei, n.r.) a fost într-un faliment declarat, practic, pentru că a încercat să obţină de pe piaţă 555 de milioane de lei, ca să rostogolească o datorie şi nu a obţinut. Şi a venit BERD în ultimul moment şi a salvat de la o incapacitate de plată formală. Există rating pentru împrumuturi, care sunt acordate ţărilor şi oraşelor de către agenţii de rating. Fitch este una dintre cele mai importante dintre ele. Toate ţările şi oraşele se împrumută pentru a se dezvolta şi în momentul în care ele se împrumut toată lumea se uită la acest rating, ca să vadă cât este de riscat să împrumuţi o ţară sau un oraş", a spus primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a menţionat că agenţiile analizează mai multe aspecte, inclusiv corespondenţa dintre venituri şi cheltuieli

Nicuşor Dan a menţionat că agenţiile analizează mai multe aspecte, inclusiv corespondenţa dintre venituri şi cheltuieli. Potrivit acestuia, Fitch a apreciat planul de investiţii al Capitalei şi a acordat un calificativ "foarte, foarte bun" corespondenţei dintre venituri şi cheltuieli.

"România are de câţiva ani BBB-. Noi, Bucureştiul, avem A, începând de acum câteva zile când Fitch a făcut raportul. Între BBB- şi A sunt de fapt patru grade. Deasupra lui BBB- este BBB. După aceea este BBB+, apoi este A- şi apoi este A. (...) Un împrumut pe care l-a luat primarul Videanu în anul 2005, de 500 de milioane de euro, s-a împărţit în patru tranşe de câte 555 de milioane de lei, iar noi asta facem zilele acestea, încercăm să rostogolim încă şapte ani una dintre aceste tranşe de 555 de milioane de lei. Primul lucru la care se uită băncile, fondurile de pensii, fondurile de investiţii este care este ratingul tău şi asta ne confirmă că suntem o investiţie sigură pentru toate aceste structuri", a declarat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte varianta realegerii Gabrielei Firea în funcţia de primar general, Nicuşor Dan a spus: "Cred că e exact ce îşi doreşte: să găsească bugetul pe plus, ca să înceapă să dea toate pomenile alea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.