Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: Cum poate să dovedească PSD că s-a schimbat

Nicusor Dan

Nicusor Dan, presedintele Grupului de initiativa al Uniunii Salvati Bucurestiul, a lansat o provocare PSD-ului, spunand ca singura sansa a acestui partid de a demonstra ca doreste sa se reformeze este ca reprezentantii social-democrati din primariile capitalei sa voteze Planul de curatenie generala initiat de USB.

Despre Congresul PSD care s-a desfasurat duminica, liderul USB afirma: ”Am asistat ieri la un congres al principalului partid de guvernământ în care nu s-a întâmplat nimic, exact ca şi în actul guvernării de zi cu zi al PSD. Singura mutare a fost aceea că am asistat la schimbarea unui lider urmărit penal cu un alt lider cu probleme în justiţie”.

PSD a reuşit să reînvie în 2015 modelul congreselor fostului partid comunist, de dinainte de 1989. De la candidatul unic propus pentru preşedinţia partidului, până la intervenţiile autocritice menite să dea iluzia unei democraţii de partid, totul a arătat caracterul anacronic al acestei formaţiuni politice construite în jurul ideologiei şi rezervelor de cadre proprii fostului partid unic. Lifting-ul de ieri al PSD nu poate disimula dragostea de putere a liderilor săi, singura promovată de acest partid, în detrimentul oricăror responsabilităţi şi al respectării principiilor statului de drept, se arata in comunicatul de presa al USB transmis luni.

”Am urmărit discursul nou-alesului şef al PSD, Liviu Dragnea. A spus că greşelile mari ale PSD au fost alianţa cu UDMR în Transilvania, debarcarea conducerii ICR şi bălăcăreala cu Traian Băsescu. Dar despre jaful generalizat din banul public, nimic? Despre continua încălcare a legii, nimic? Despre umilirea românilor din străinătate, la alegerile din noiembrie trecut, nimic?”, a subliniat Nicuşor Dan.

Pin Planul de Curățenie Generală, USB solicită celor șapte primării ale Capitalei să facă publice toate contractele de achiziții publice atribuite și pentru care s-au făcut plăți în ultimii trei ani, să demareze audituri independente, realizate de companii cu reputație solidă, pentru verificarea alocărilor de fonduri din ultimii ani, precum și verificarea de către Agenția Națională de Integritate a averii tuturor directorilor din primăriile bucureștene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.