Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan, despre prima sa preocupare în domeniul social: Copiii care provin din familii defavorizate să aibă acces la un proces educaţional corect

Facebook
Nicusor Dan

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că va susţine categoriile vulnerabile din Bucureşti, în primul rând prin asigurarea şansei la educaţie a copiilor care provin din familii defavorizate din punct de vedere financiar, întrucât aceasta este principala problemă pe care au semnalat-o cei din aceste categorii. Dan mai spune că nu va continua proiectul iniţiat de Gabriela Firea privind stimularea financiară pentru donatorii de plasmă autoimună, întrucât acesta nu este legal, anunță news.ro.

„Eu vreau să fiu primarul tuturor bucureştenilor şi asta este şi obligaţia mea legală. Îi invit pe toţi aceşti oameni să se informeze pentru că în campanie au fost spuse foarte multe lucruri care nu sunt adevărate, suntem într-o capitală europeană, în 2020, trebuie să asigurăm protecţia pentru persoanele care sunt vulnerabile”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri seară, la B1 Tv.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj dur: ‘Interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD’

El a arătat că în ultimii 15 ani a discutat cu foarte mulţi din categoriile defavorizate şi spune că principala problemă pe care aceştia au reclamat-o este lipsa accesului la educaţie pentru copii.

”Asta o să fie prima mea preocupare în domeniul social, ca copiii care provin din familii defavorizate să aibă acces la un proces educaţional corect, cei care au avut sincope în procesul de învăţământ să aibă pregătire suplimentară, ca infrastructura şcoală în aceste zone să fie la nivelul infrastructurii din alte zone ale Bucureştiului”,a mai afirmat Dan.

În acest context, Nicuşor Dan a subliniat importanţa organizaţiilor neguvernamentale.

Primarul ales a precizat că nu va susţine şi nici nu va continua campania demarată de primarul în funcţie privind recompensarea celor care donează plasmă autoimună pentru tratarea celor infecai cu COVID-19.

Citește și: E-mail-uri secrete între Victor Ponta și Sebastian Ghiță! Fostul premier cerea execuțiile lui Rareș Bogdan și a Elenei Udrea! ‘Vreau să tăvăliți această javră!’

„Primul lucru care face parte din jurământul pe care îl depun este că respect legea, iar acel proiect nu respectă legea. Există peste tot în lume o stimulare voluntară a donării de sânge. (...) Chestiunea esenţială pe care o spun toţi voluntarii este ca donatorul să fie sincer dacă el are o boală, e prea scump să i se facă testele înainte ca el să doneze. Ei, atunci centrul de donare trebuie să ia de bun ce spune donatorul, de aceea e bine ca donatorul să fie voluntar, să nu ascundă boli pe care le are şi pe care poate să le transmită celor care primesc sânge de la el”, a mai spus Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.