Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan face economie în Primăria Capitalei: 'De zece zile funcţionarii se spală cu apă rece'

nicusor dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că în clădirea Primăriei au fost luate măsuri pentru economisirea energiei, astfel că a fost redus "foarte mult" consumul cu aerul condiţionat şi cu iluminatul pe timpul nopţii, potrivit Agerpres.

Totodată, a fost oprită funcţionarea centralei proprii, dar aceasta urmează să fie repusă în funcţiune pe durata iernii.

"În ce priveşte clădirea Primăriei, am redus foarte mult ceea ce înseamnă aerul condiţionat. Am redus semnificativ iluminatul pe timpul nopţii şi, de asemenea, am oprit centrala şi funcţionarii din Primărie de zece zile nu mai au apă caldă. Se spală cu apă rece. La iarnă, pentru că avem centrală proprie, se vor spăla cu apă caldă şi, mai ales, se vor încălzi cu centrala proprie a Primăriei", a spus el, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul a reamintit că Municipalitatea a depus cerere pentru o finanţare de 25 de milioane de lei, în vederea înlocuirii becurilor folosite în prezent la iluminatul public.

"În ceea ce priveşte iluminatul public, am depus la Administraţia fondului pentru mediu un proiect de 25 de milioane de lei, pentru înlocuirea becurilor actuale cu leduri, care sunt mult mai eficiente energetic. Pentru sesiunea viitoare avem un proiect care se va duce undeva la 50 de milioane de lei. Cele două proiecte împreună merg spre 30% din iluminatul nostru public. În ceea ce priveşte iluminatul de sărbători, pe datele de anul trecut, surplusul dus de iluminatul festiv la iluminatul public a fost 0,5%, deci, practic, nesemnificativ. Şi atunci discuţia adevărată este dacă se reduce din iluminatul public, numai că asta e o chestiune care e strâns legată cu ordinea publică şi e o discuţie cu nuanţe", a precizat edilul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.