Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan îi face praf pe parlamentari: Ce spune liderul USB

nicusor dan urne

Preşedintele USB, Nicuşor Dan, şi-a exprimat joi indignarea faţă de neîncuviinţarea începerii urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean, de adoptarea pensiilor speciale pentru aleşii locali şi faţă de votul pentru dezincriminarea conflictului de interese în cazul senatorilor şi deputaţilor care şi-au angajat rude în birourile parlamentare înainte de 2013. "Suntem foarte indignaţi de ce s-a întâmplat în Parlament - votul pentru domnul Corlăţean, votul pentru pensiile speciale pentru aleşii locali şi votul pentru pentru dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentarii care şi-au angajat membri din familie în birourile lor parlamentare. Suntem dezamăgiţi de faptul că nu există o Opoziţie, practic toate lucrurile astea s-au votat aproape în unanimitate şi Uniunea Salvaţi România exact asta este, o contrapondere pentru cetăţenii care nu mai sunt reprezentaţi de partidele care sunt acum în Parlament sau în administraţia publică locală', a declarat Nicuşor Dan înaintea depunerii jurământului de consilier general.

Întrebat cu privire la criteriile de integritate, el a arătat că există deja la Uniunea Salvaţi Bucureştiul o procedură tip prevăzută în statut, "în care oamenii spun toate lucrurile relevante din CV, studii, unde au lucrat, dacă au fost în alte partide politice, dacă au fost condamnaţi, dacă au funcţii în administraţia publică". "Toate lucrurile astea ne dau posibilitatea să vedem cam despre cine este vorba, unde avem nelămuriri stăm de vorbă direct cu ei. Aşa, ca cifră, la cererile de adeziune pentru USB, cam 80% au fost admise", a adăugat Dan. Întrebat dacă există negocieri cu Vlad Voiculescu, Dragoş Pîslaru, Moise Guran privind o eventuală înscriere în Uniunea "Salvaţi România", Nicuşor Dan a arătat că în momentul de faţă există doar tratative. "În momentul de faţă, noi nu am mers către nimeni. În momentul de faţă doar tratăm, discutăm cu oamenii care au cerut ei să vină către noi şi aici avem o mică întârziere. Oamenii de care mi-aţi spus sunt persoane absolut onorabile şi dacă ei vor face lucrul acesta, evident că vom sta de vorbă. La acest moment tratăm cu maxima noastră consideraţie pe toţi oamenii care ne-au scris şi în momentul în care vom termina procesul acesta, vom şti cum stăm atunci vom trece în etapa următoare", a explicat el.

Preşedintele USB spune că formaţiunea pe care o conduce şi-a propus un target de 10% la alegerile parlamentare. "Numărul oamenilor care ne-au scris şi mini structuri, adică grupuri sau partide locale, este mult peste aşteptările noastre, sunt mii de oameni. În momentul în care vom ajunge să discutăm cu ei, o să avem o evaluare, dar eu cred că este realist (targetul de 10% - n.r.)", a adăugat Nicuşor Dan. El a menţionat că este "în relaţii foarte bune" cu structuri din Mureş şi Iaşi, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.