Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan îl amenință pe liderul de sindicat al STB: 'Am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicusor Dan

UPDATE

Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, şi există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, anunţă Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Citește și: Verdictul judecătorilor și amenințările cu cătușele ale lui Nicușor Dan nu au efect: Angajaţii STB refuză să-şi reia activitatea, grevă și vineri

Citește și:

Știrea inițială

Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat. Decizia instanţei este executorie.

Sindicatul din STB îi va informa pe angajaţi cu privire la decizia Tribunalului Bucureşti privind suspendarea grevei, iar aceştia vor decide ce au de făcut mai departe, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu.

Citește și: BREAKING | Tribunalul București a suspendat greva STB

De cealaltă parte, Nicușor Dan, călcat de procurorii DNA joi dimineața, când au făcut percheziții pentru angajări în mandatul său de primar, îl amenință pe liderul de sindicat al STB cu procurorii anti-corupție, care-l vor reține.

”Decizia Tribunalului București din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgență.

Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune ca să deservească bucureștenii. Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă.

Citește și: Sindicatul din STB, reacție după suspendarea grevei în instanță: 'Oamenii vor decide ce au de făcut. Noi nu am avut treabă cu acest conflict'

Sunt în continuare deschis dialogului și aștept să discut cu sindicaliști care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitație de a dialoga. În același timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafață în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede.

Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi. Liderii sindicali care reprezintă forțe politice și nu salariați, care își folosesc pozițiile sindicale pentru interese personale și pentru interesele politicienilor care-i manevrează nu pot avea parte de respectul bucureștenilor.”, amenință edilul Bucureștiului.

Citește și: Detalii din ancheta DNA la Primăria Capitalei: Nicușor Dan și Ludovic Orban ar fi vizați/ SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.