Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, primarul TREBUIE/ OPINIE

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicușor Dan

Cea mai proastă veste pentru Nicușor Dan a fost dată de votul politic de la Capitală: PNL-USR-PLUS vor deține majoritatea în Consiliul General.

Citește și: Traian Băsescu, în seara alegerilor: Eu mă duc să-mi fac valiza! Orban abia mâine își va da seama că a pierdut

Râdem, glumim, dar oamenii vor aștepta ca a doua zi după ce ajunge Nicușor Dan în Primăria Capitalei să aibă apă caldă. Și nu, nu va fi o problemă care va fi rezolvată peste câteva zile. Este genul acela de problemă pe care ai criticat-o la adversar, ai promis că știi cum să o rezolvi și oamenii așteaptă să livrezi.

Pe de altă parte, dacă oamenii vor avea apă caldă, a doua zi după ce Nicușor Dan se instalează în fotoliul de primar, valul înjurăturilor se va îndrepta către Ludovic Orban, asta pentru că va deveni evident faptul că problema putea fi rezolvată, dar a primat interesul electoral.

Pentru Nicușor Dan aceasta va fi doar prima problemă. El va găsi o Primărie a Capitalei în blocaj, provocat parțial și de colegii săi din USR și PNL. Cu toate acestea, oamenii vor avea așteptări foarte mari de la Nicușor ”Faraonul”, iar rezultatele vor fi așteptate foarte rapid.

De peste 12 ani, Nicușor Dan este cel mai acerb critic al primarilor din Capitală, iar acum are putere de decizie. Declarațiile sale publice din trecut îl vor urmări și i-ar putea parazita mandatul. De multe ori, ca primar, trebuie să iei decizii nepopulare, decizii pe care Nicușor Dan a sărit primul să le critice. Acum, el va fi pus în situația de a lua decizii grele, iar opoziția cu siguranță îl va taxa.

Un alt cartof fierbinte pentru Nicușor Dan este generat de cele peste 400 de procese pe care le are cu Primăria Capitalei. Acum, el va fi șeful instituției și ar fi cel puțin ciudat ca primarul să fie în conflict cu...primăria. Aici va fi o decizie grea pentru Nicușor Dan: dacă își va retrage plângerile, atunci își va nega trecutul. Dacă nu o va face, atunci situația ar fi una cu adevărat interesantă pentru procurori.

După ce va trece de aceste probleme, Nicușor Dan trebuie să livreze ceea ce a promis în campanie. Din primăvară, oamenii vor aștepta o îmbunătățire a condițiilor de trafic din Capitală, demararea unor proiecte de mare anvergură.

Nicușor Dan va fi primarul TREBUIE. Așteptările sunt mari și se așteaptă rezultate extrem de rapid. Nicușor Dan TREBUIE să fie un soi de Emil Boc al Capitalei, Nicușor Dan TREBUIE să livreze. Pentru Nicușor Dan luna de miere va fi mai scurtă decât pentru orice alt primar, asta pentru că a promis lucruri mărețe, pentru că este familiarizat cu Primăria Capitalei și mai ales pentru că timpul nu mai are răbdare cu oamenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.