Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, replică în scandalul dosarului penal privitor la terenurile McDonald's

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicușor Dan primărie

Primul dosar penal în care este vizat Nicuşor Dan după preluarea mandatului de primar general al Capitalei are la bază o plângere depusă de fostul viceprimar Aurelian Bădulescu. Acesta îl acuză pe Nicuşor Dan de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce a prelungit contractul prin care McDonald's beneficiază gratuit de terenurile din jurul restaurantelor sale din Bucureşti.

Citește și: OFICIAL - Lista bolilor care sunt PRIORITATE ZERO la vaccinarea anti-Covid-19

În replică, Primăria Capitalei explică faptul că Nicușor Dan a semnat un act adițional prin intermediul căruia se prelungește cu 90 de zile contractul care a expirat recent.

”În legătură cu informațiile eronate apărute în spațiul public despre hotărârea CGMB nr. 397 din 8 decembrie 2020, Primăria Municipiului București precizează:

1. Contractul de asociere dintre municipalitate și compania Premier Restaurants România SRL (fosta McDonald’s Romania), semnat în urmă cu 25 de ani, a expirat în ultimul trimestru al anului trecut.

2. Primarul Capitalei a semnat, perfect legal, un act adițional la acest contract, prin care se prelungește valabilitatea asocierii cu 90 de zile pentru două dintre amplasamentele care fac obiectul contractului menționat. Ulterior, Consiliul General al Municipiului București a luat act de încheierea actului adițional, votând hotărârea CGMB nr. 397 din 8 decembrie 2020, în deplină transparență și legalitate.

3. În intervalul acestor 90 de zile cu care a fost prelungită valabilitatea contractului menționat, în Primăria Capitalei se fac evaluările necesare cu privire la o eventuală nouă relație contractuală între municipalitate și compania Premier Restaurants România SRL.”, arată un comunicat al Primăriei Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.