Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan revendică un prim obiectiv major realizat în Capitală

Inquam Photos / George Calin
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă că au semnat contractul de asociere dintre cele două autorităţi locale pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.

"Valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2. Banii există, deci nu vom avea goluri de finanţare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice. Am promis bucureştenilor finalizarea acestui pasaj şi mă ţin de cuvânt", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Radu Mihaiu a estimat că lucrările ar urma să fie reluate în luna iulie.

"În paralel s-a lucrat la deblocarea contractelor de execuţie şi s-au stins datoriile. Intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Lucrările vor reîncepe în perioada următoare (început de iulie) şi am primit promisiuni ferme că până în septembrie lucrările la sol vor fi finalizate. Acest lucru va descongestiona traficul din zonă şi se vor putea continua lucrările fără a mai crea un disconfort oamenilor care trec prin zonă", a precizat Mihaiu, pe Facebook.

Pe 10 iunie, primarul Sectorului 2 a fost împuternicit să semneze contractul de asociere cu Municipalitatea pentru finanţarea în comun a Pasajului Doamna Ghica, după ce Consiliul Local Sector 2 a adoptat un proiect de hotărâre pe această temă.

Hotărârea a fost adoptată cu 17 voturi pentru şi 10 abţineri. Primăria Sectorului 2 va contribui la acest pasaj cu 30 de milioane de lei.

Primarul Radu Mihaiu a declarat la momentul respectiv că termenul cel mai probabil de finalizare a Pasajului Doamna Ghica este 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.