Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: Victor Ponta îi insultă pe medici!

medici-spital-sanatate

Decizia guvernului Ponta de a legaliza şi impozita mita în sistemul medical este scandaloasă pentru o ţară europeană cu pretenţii democratice şi tradează ataşamentul profund faţă de manifestarea endemică a corupţiei în tot sistemul public.

,,Guvernul nu face altceva decât să prelungească agonia sistemului sanitar, asigurându-şi în schimb un bazin electoral, în perspectiva alegerilor din 2016, şi aruncând în continuare povara pe umerii pacienţilor, care sunt practic obligaţi să dea mită doctorilor, atât timp cât Executivul o legalizează. Recent, acest guvern punea taxă pe bacşişul chelnerilor, al coafezelor, al celor mai prost plătiţi salariaţi din România, iar acum vrea să taxeze „bacşişul” doctorilor. Prin măsurile anunţate, Victor Ponta continuă băşcălia politică, insultând medicii şi o întreagă categorie profesională pe cale de a fi transformată într-un tăietor de chitanţe, servitor umil al practicilor de corupţie”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă pentru constituirea Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

În opinia lui, ,,este inadmisibil ca într-o Românie modernă să se mai vorbească despre un act medical în termeni de mită ori despre legalizarea mitei”.

Nicuşor Dan susţine că beneficiarii de servicii de sănătate contribuie, din veniturile pe care le obţin, la fondul asigurărilor sociale de sănătate şi, în consecinţă, serviciile medicale de care beneficiază sunt deja plătite. ,,Medicii au nevoie de salarii decente, iar politicienii au obligaţia să le asigure aceste salarii prin tăierea risipei şi corupţiei care se alimentează constant din bani publici, dar şi prin mai buna finanţare a sistemului sanitar”, a precizat preşedintele Grupului de Iniţiativă al USB.

Nicuşor Dan saluta atitudinea medicilor care resping legalizarea mitei, solicitând salarii decente şi condiţii civilizate de muncă în spitale, în vederea asigurării unor servicii medicale de calitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.