Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Halici: 'Ne confruntăm cu o lipsă crasă de informaţii privind evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2'

http://www.monitorulvn.ro/articole/vrancea-are-un-nou-prefect-nicusor-halici_2_165857.html
Nicusor Halici

Parlamentul se confruntă cu ''o lipsă crasă de informaţii'' privind evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2, a declarat miercuri preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, social-democratul Nicuşor Halici.

La finalul unei dezbateri organizate la Comisia juridică pe tema proiectului legii privind carantinarea şi izolarea, Nicuşor Halici şi-a exprimat disponiblitatea de a include în forma finală a raportului observaţiile specialiştilor, ONG-urilor, societăţii civile, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un fost purtator de cuvant al PSD a răbufnit: Nu există pericolul epidemiologic numit COVID-19

"Încercăm şi în spiritul Constituţiei, dar mai ales în spiritul civic care ne responsabilizează sau ar trebui să ne determine pe fiecare să ne identificăm misiunea sau rolul, să venim şi să corectăm sau, de ce nu, în acest caz care este atipic, nemaiîntâlnit de aproape un secol, să upgradăm legislaţia. (...) Cred că trebuie analizat foarte bine semnalele trase de specialiştii, şi internaţionali şi români, şi de evoluţiile atât la scară internaţională, dar mai ales la cea naţională cu privire la un astfel de fenomen cum este pandemia de SARS-CoV-2. Trebuie să avem responsabilitate în primul rând faţă de om", a spus Halici.

El a precizat că are drept reper un drept fundamental - dreptul la viaţă - şi a adăugat că aşteaptă de la instituţiile abilitate să informeze Parlamentul, "care se confruntă cu o lipsă crasă de informaţii" în privinţa evoluţiei pandemiei.

Citește și: Curată nebunie! Caz fără precedent: Un cadru medical care nu crede în coronavirus a infectat 6 persoane

"Prin ceea ce facem să garantăm că nu afectăm dreptul la sănătate, adică la viaţă al semenilor noştri. Dezbaterile în această măsură ar trebui continuate. (...) Pentru noi este prioritar interesul ca, atunci când legiferăm, să o facem într-un interes cât mai larg. Într-unul general nu ştiu dacă a reuşit cineva vreodată complet. Încercăm să includem (propunerile - n.r.) într-o măsură care ne permite şi informaţia, pentru că, din păcate, şi noi ne confruntăm la nivelul Parlamentului o lipsă crasă de informaţii în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei de SARS-CoV-2. Aşteptăm ca instituţiile sesizate de către Parlament şi care au fost delegate să întreprindă tot felul de activităţi pentru a avea răspunsuri la o multitudine de întrebări să se întâmple într-un timp cât mai scurt, fapt care ne va ajuta, dincolo de a aduce la cunoştinţa opiniei publice o realitate trăită zi de zi, să luăm şi cele mai bune decizii legislative", a spus deputatul PSD.

Între ONG-urile prezente la dezbatere s-au aflat APADOR-CH, Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor, Alianţa Pacienţilor Cronici din România, Asociaţia Bolnavilor de Cancer, ActiveWatch, Asociaţia pentru Respectarea Drepturilor Omului - ARDOM, Medici pentru Consimţământ Informat şi OCHR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.