Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigel Farage a criticar prestaţia guvernului în ce priveşte Brexitul

brexit, bani

Dacă premierul britanic Theresa May acceptă ca Brexitul - ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - să fie "diluat" sau oprit de susţinătorii apartenenţei la blocul comunitar, Marea Britanie va fi aruncată în cea mai gravă criză constituţională de după al Doilea Război Mondial, a apreciat eurodeputatul britanic Nigel Farage, într-un interviu acordat agenţiei Reuters difuzat luni. "Scenariul cel mai optimist, cu conducerea jalnică a ţării din momentul de faţă, este ca Brexitul să rămână doar cu numele. (...) Scenariul cel mai pesimist este să ne facă să luăm lupta de la capăt, ceea ce ar însemna o importantă trădare a ceea ce au votat milioane de britanici", a spus Farage, fost lider al UKIP (Partidul Independenţei Marii Britanii) şi unul din principalii susţinători ai organizării referendumului din 2016 la care aproape 52% dintre participanţi au votat pentru ieşirea ţării din UE.

În acelaşi interviu, Farage a lăudat prestaţia lui Donald Trump ca preşedinte al SUA şi a calificat drept isterie alegaţiile privind legăturile dintre campania acestuia şi Rusia.

"Ancheta asta cu Rusia este una din cele mai mari farse la care am asistat în vremurile noastre", a spus el, respingând totodată afirmaţiile privind relaţiile dintre persoana sa şi Rusia sau presupusul rol al Rusiei în Brexit.

"Este o prostie totală şi completă. Poate că am băut şi eu o dată o vodcă, dar n-am fost niciodată în Rusia", a declarat Farage.

Theresa May a acuzat în trecut Rusia de amestec în alegeri şi presa rusă de răspândirea de ştiri false şi de imagini modificate în încercarea de a submina instituţii occidentale. Rusia neagă acuzaţiile că s-ar fi implicat în scrutine din alte ţări, cum a fost referendumul din iunie 2016 din Marea Britanie privind Brexit-ul şi alegerile prezidenţiale din SUA din acelaşi an.

În opinia lui Nigel Farage, sub anchetă ar trebui să se afle nu Rusia, ci miliardarul american George Soros, care a finanţat prin fundaţiile sale cu sume importante mai multe grupări din Marea Britanie favorabile UE.

"Este nevoie de o anchetă serioasă cu privire la măsura în care George Soros subminează politica din lumea occidentală", a spus eurodeputatul britanic, conform căruia avem de-a face cu "cea mai mare organizaţie pentru campanii politice din lume şi cea mai mare parte dintre oameni neagă acest fapt".

El a respins de asemenea criticile unor comentatori britanici conform cărora acuzaţiile că Soros ar fi pus la cale o conspiraţie au nuanţe de antisemitism. "Cum? Nu-l putem critica pentru că se întâmplă să vină dintr-un mediu evreiesc? Nu este evreu, este ateu", a mai afirmat Farage, conform Agerpres.

Un purtător de cuvânt al lui Soros a refuzat să comenteze remarcile lui Nigel Farage, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.