Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigel Farage nu se lasă. Ce vrea să facă pe viitor

Nigel-Farage

Liderul demisionar al Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, a declarat miercuri că intenționează, după ce își va părăsi funcția, să asiste pe viitor campanii naționale pentru a ajuta și alte țări să iasă din Uniunea Europeană (UE), declarând că actualul "proiect al UE este acum muribund", informează agenția de presă DPA.

'Cred că ceea ce a făcut Marea Britanie a fost să deschidă ușa pentru sfârșitul uniunii politice (europene)', a declarat Farage pentru jurnaliști la Strasbourg, unde este membru al Parlamentului European din partea UKIP.

'Simt cu adevărat că rezultatul nostru oferă o rază de speranță mișcărilor pe întreg teritoriul UE', a spus el, citând sondaje ale opiniei publice care atestă o susținere în creștere pentru părăsirea UE în țări precum Danemarca, Olanda, Republica Cehă și Italia.

'Nimic nu va mai fi ca înainte. Cred că acest proiect, proiectul Uniunii Europene, este acum muribund', a subliniat Farage, adăugând că se așteaptă la o nouă criză în zona euro în următoarele câteva luni.

'Voi lucra cu partidele și mișcările politice din restul Europei și care încearcă de asemenea să-și recapete independența', a spus Farage.

Nigel Farage a anunțat luni că demisionează de la șefia UKIP, afirmând că el și-a atins scopul, cel de a obține votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, Brexitul. Cu toate acestea, el intenționează să rămână în Parlamentul European.

Demisia sa surprinzătoare a venit într-un moment de turbulență pe scena politică britanică. Premierul David Cameron și-a anunțat demisia după referendum din 23 iunie, urmare a eșecului campaniei sale pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.