Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niger: noua ambasadoare a Statelor Unite în Niger iși preia atribuțiile la Niamey

northafricapost.com
kathleen fitzbibbon

Noua ambasadoare a Statelor Unite în Niger, Kathleen FitzGibbon, care a sosit la Niamey la jumătatea lui august, la câteva săptămâni după lovitura de stat militară, va "prezenta în curând" scrisorile sale de acreditare autorităţilor, a afirmat sâmbătă ministrul nigerian de externe numit de militari, notează AFP, informează Agerpres.

Kathleen FitzGibbon a prezentat sâmbătă copiile scrisorilor sale de acreditare ministrului Bakary Yaou Sangaré, a afirmat acesta din urmă la televiziunea naţională, la finalul acestei ceremonii de prezentare.

El a adăugat că diplomata americană "va prezenta în curând scrisorile sale de acreditare" generalului Abdourahamane Tiani, şeful regimului militar nigerian, instalat la putere printr-o lovitură de stat pe 26 iulie.

"Prezentarea copiilor este o modalitate de a recunoaşte guvernul şi noile autorităţi din Niger", a declarat Sangaré.

Kathleen FitzGibbon a sosit la Niamey la mijlocul lui august pentru a sprijini eforturile diplomatice vizând rezolvarea crizei politice care afectează Nigerul, după răsturnarea preşedintelui ales Mohamed Bazoum.

Washingtonul, care şi-a retras personalul neesenţial din ambasada sa, a indicat atunci că ambasadoarea nu îşi va prezenta scrisoarile de acreditare noilor autorităţi, deoarece Statele Unite nu le recunosc.

La mijlocul lui octombrie, Statele Unite au descris oficial preluarea puterii de către militari în Niger drept o "lovitură de stat" şi au întrerupt ajutorul economic. Şi-au menţinut, însă, trupele - în jur de 1.100 de soldaţi - pentru lupta antijihadistă din ţară.

"Suntem pe cale de a desfăşura toate mijloacele pentru a ne asigura că partenerii noştri revin", a declarat sâmbătă şeful diplomaţiei de la Niamey.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.