Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigeria:10 persoane ucise şi 13 răpite, într-un atac al Boko Haram asupra unui sat aproape de Chibok

boko haram

Gruparea islamistă nigeriană Boko Haram a ucis zece persoane şi răpit alte 13, sâmbătă, într-un sat aproape de Chibok, localitate unde mai mult de 200 de liceene au fost răpite în 2014, au informat duminică sătenii, transmite AFP. 

Potrivit localnicilor, combatanţii Boko Haram au sosit în satul Kubrrivu la căderea nopţii şi au deschis focul asupra sătenilor care dormeau, jefuind şi incendiind casele şi răpind la plecare 13 femei şi copii. 

"Ei au ars totul, după ce au furat rezervele de hrană pentru oameni şi animale şi au răpit femei şi copii", a spus Luka Damina, un localnic dintr-un sat învecinat. 

Ayuba Alamson, un şef al comunităţii din Chibok, oraş aflat la 20 de kilometri distanţă, a confirmat pentru AFP că 13 persoane au fost răpite în atac. "Printre aceste 13 persoane, sunt 7 femei, 5 fete şi o fetiţă", a adăugat el. 

În 2014, satul Kubrrivu fusese total distrus într-un atac precedent al grupării, iar locuitorii fugiseră. Ei şi-au reconstruit casele după ce, un an mai târziu, armata nigeriană a reluat controlul acestui teritoriu. 

În ciuda a numeroase victorii militare de la sosirea la putere a preşedintelui Muhammadu Buhari în 2015, multe zone din nord-estul Nigeriei rămân sub controlul sectei islamiste. 

Insurecţia Boko Haram a făcut mai mult de 20.000 de morţi şi 2,6 milioane de strămutaţi, din 2009. 

Pe 14 aprilie 2014, răpirea fără precedent de către Boko Haram a 276 de adolescente din Chibok a provocat un val de indignare în Nigeria şi în întreaga lume. Un număr de 57 dintre acestea au reuşit să scape la puţină vreme de la răpire. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.