Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte crâncene între bande armate, poliție și localnici s-au transformat într-un adevărat măcel în Nigeria. Un preot a fost ars de viu

Radu Pop
Nigeria

Numărul ofițerilor de poliție și al civililor uciși în statul Katsina, din nordul Nigeriei, după atacurile asupra comunităților de către bande armate a ajuns la 102, au informat miercuri surse din poliție, potrivit plenglish.com.

Ofițerul de relații publice al forțelor de securitate de stat, Dambo Isah, a declarat presei locale că în timpul atacurilor, care au avut loc cu câteva ore în urmă, atacatorii au folosit puști AK-47. Localnici spun că bandele armate au baze în pădure, ies și atacă după care se regrag în ascunzătoare, până ca armata să le vină în ajutor civililor, conform punchng.com.

Violențele cresc în intensitate au loc pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale și legislative din 25 februarie.

Candidatul la preşedinţie Bola Tinubu a promis într-un miting de campanie la Katsina că, dacă va ajunge preşedinte, va lupta împotriva criminalităţii „până când normalitatea va reveni în acest stat”.

Grupurile armate atacă unele comunităţi rurale, ucigând mii de oameni şi răpind oameni pentru răscumpărare. Forţele de securitate sunt adesea depăşite numeric şi din punct de vedere al dotării cu arme, iar suspecţii sunt rareori reţinuţi.

77 de teroriști uciși

Cartierul General al Apărării mai spune că trupele forțelor armate au ucis 77 de teroriști în diferite operațiuni în teatrele de operațiuni din nordul țării, scrie dailytrust.com.

Au fost eliminați, printre alții, 56 de teroriști Boko Haram și Statul Islamic și au fost reținuți alți 26.

Potrivit datelor oficiale recente, din 2022 până în prezent, peste 2.300 de persoane au fost ucise în Katsina, în timp ce un număr mare de persoane au fost răpite.

Preot ars de viu

Un preot catolic a fost ars de viu în locuinţa sa, în nordul Nigeriei, relatează AP, după ce bărbaţi înarmaţi au încercat fără succes să pătrundă în casa sa. Agresorii au incendiat casa, a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Alt preot care locuia în acelaşi complex a scăpat cu o plagă împuşcată la umăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.