Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigeria |Peste 60 de persoane, majoritatea femei, au fost răpite în statul Zamfara

pmnewsnigeria.com

Cel puțin 60 de persoane dintr-o comunitate izolată din nord-vestul statului nigerian Zamfara au fost răpite de bărbați înarmați. Persoanele răpite erau în mare parte femei care sărbătoreau ziua de naștere a Profetului Mahomed, au declarat localnicii, acesta fiind cel mai recent val de răpiri comise în stat, anunță Rador.

Bandele armate sunt răspândite în nord-vestul țării, unde jefuiesc sau răpesc pentru răscumpărare, iar violențele au crescut, deoarece forțele de securitate nu reușesc de cele mai multe ori să oprească atacurile. Acest val de răpiri a stârnit îngrijorări cu privire la faptul dacă localnicii din regiune vor putea vota în cadrul scrutinului prezidențial din februarie, când se va alege un succesor al președintelui Muhammadu Buhari, căruia Constituția nu-i permite să mai candideze.

Doi localnici susțin că indivizi înarmați pe motociclete au sosit în comunitatea Magami Tandu, din zona administrației locale Kaura Namoda, miercuri seară și au deschis focul la întâmplare. Aceștia au răpit în principal femei care celebrau Mawlid - o sărbătoare a nașterii Profetului Mahomed - care are loc între sfârșitul lunii septembrie și sfârșitul lunii noiembrie, în statele nordice musulmane ale Nigeriei. "În fiecare zi au loc crime sau răpiri, care ne lasă fără adăpost. Vă rugăm (spuneți) guvernului să acționeze și să ne facă dreptate", a declarat Abdulkarim Haruna, a cărui soție a fost răpită.

Localnicii spun că 19 persoane au fost ucise marți, când bărbați înarmați au atacat comunitatea Ryuji, din zona administrației locale Zurmi, din statul Zamfara. Purtătorul de cuvânt al Poliției statului nigerian Zamfara, Mohammed Shehu, nu a putut fi contactat pentru comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.