Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigeria se pregătește de scrutinul prezidenția

businessday.ng
Nigeria

Nigerienii urmează să înceapă să voteze în următoarele ore, pentru a alege preşedintele ţării africane cu cea mai mare densitate a populaţiei. Câştigătorul îi va urma lui Muhammadu Buhari, care a condus ţara timp de două mandate, perioada maximă permisă. El a fost cel mai deschis preşedinte din ultimul sfert de secol, de când Armata a cedat puterea, informează Rador.

Pe străzile oraşului Lagos, care este centrul comercial al ţării, se simte aşteptarea. În ziua dinaintea alegerilor, traficul agitat al oraşului a dispărut, pentru că numeroşi cetăţeni s-au întors în oraşele de baştină, pentru a vota. În cursa prezidenţială candidează 18 persoane. Cei trei favoriţi sunt candidatul partidului aflat la guvernare, Bola Tinubu, fostul vicepreşedinte, Atiku Abubakar, şi surpriza campaniei, Peter Obi.

El a oferit o a treia alternativă, fără precedent, pentru acele persoane, în special tinere, care sunt frustrate de modul în care au condus ţara cele două partide, timp de 24 de ani. Cel care va câştiga va trebui să gestioneze incertitudinea tot mai mare şi o economie aflată în picaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.