Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nimeni nu scapă de mâna lungă a lui Erdogan

goolets.net
grecia turcia

Şapte turci, inclusiv o familie cu doi copii, au fost arestaţi după ce au pătruns ilegal pe teritoriul Greciei, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, iar un cotidian grec scrie că pare să fie vorba despre susţinători ai fostului imam Fethullah Gülen, relatează AFP.

Patru dintre ei - un cuplu de profesori şi cei doi copii ai lor - au fost arestaţi miercuri, în oraşul Alexandroupoli (nord-est), în apropiere de frontiera cu Turcia.

Ceilalţi trei au fost arestaţi pe Insula Rodos, a precizat sursa citată. Cotidianul Kathimerini scrie că este vorba despre oameni de afaceri.

Cei şapte turci intenţionează să depună cereri de azil în Grecia, adaugă ziarul.

Ankara îl acuză pe Gülen, autoexilat în Statee Unite din 1999, că a urzit puciul eşuat de la 15 iulie, urmat de o vastă reprimare a susţinătorilor săi în rândul funcţionarilor publici şi societăţii civile turce.

Fostul predicator respinge, însă, orice implicare în tentativa de lovitură de stat.

Autorităţile turce au cerut extrădarea celor şapte persoane, pe care le suspectează că au participat la puci, însă ele neagă această acuzaţie.

Cererea de extrădare a Turciei pune din nou într-o situaţie stânjenitoare Grecia, după ce opt militari au fugit în această ţară la câteva ore după puciul eşuat şi au solicitat azil.

Grecia şi Turcia au continuat, în ultimii ani, o politică de normalizare a relaţiilor bilaterale, care rămâne însă tributară unor dispute nesoluţionate de suveranitate în Marea Egee şi în dosarul cipriot.

Atena depinde, altfel, de bunăvoinţa turcă în controlarea fluxului refugiaţilor şi migranţilor care a sosit în 2015 pe teritoriul său, în drum către Europa de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.