Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nimic nu-i sperie! Șase tineri inconștienți, din București, au fost prinși când conduceau sub influenţa unor substanţe psihoactive

autoinsurancedeal.org
politia

Şase persoane au fost prinse când conduceau sub influenţa unor substanţe psihoactive, în urma unei acţiuni în trafic desfăşurate de poliţiştii din Bucureşti. Totodată, au fost constatate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 27.000 de lei, conform news.ro.

Brigada Rutieră a anunţat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţişti rutieri, de ordine publică, echipaje canine şi luptători de intervenţie rapidă din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au desfăşurat activităţi de control pe principalele artere rutiere din Capitală în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 27.000 de lei şi au constatat 11 infracţiuni: 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 6 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, 1 pentru conducerea unui unui autovehicul cu permisul suspendat, 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1 pentru deţinere de substanţe interzise”, a transmis sursa citată.

De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere, din care 7 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, 4 pentru depăşirea limitei de viteză, 3 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (contravenţie).

Astfel, un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost prins pe o stradă din Sectorul 5, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a indicat consumul unei substanţe psihoactive. În acest context, tânărul a fost dus la sediul I.N.M.L în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări in rem (cu privire la faptă), pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

Un alt tânăr, în vârstă de 24 de ani, a fost prins pe o stradă din Sectorul 2, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a indicat consumul unei substanţe psihoactive. În acest context, tânărul a fost dus la sediul I.N.M.L în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări in rem (cu privire la faptă), pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 336 alin.2 din Codul Penal.

De asemenea, un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost prin pe o stradă din Sectorul 2, în timp ce conducea un autovehicul sub influenţa substanţelor interzise. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest a indicat consumul unei substanţe psihoactive. Şi el a fost dus la sediul I.N.M.L în vederea prelevării de mostre biologice, în cauză fiind întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări in rem (cu privire la faptă), pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 336 alin.2 din Codul Penal.

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii Brigăzii Rutiere au constatat aproximativ 400 de infracţiuni de conducere sub influenţa substanţelor interzise, aproximativ 50 de infracţiuni pentru deţinere de substanţe interzise si circa 500 de infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.