Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ninsorile și furtunile de iarnă taie curentul electric și perturbă traficul în Balcani

opiniatimisoarei.ro
viscol-sosea

Vântul puternic şi furtuni de zăpadă au dus la închiderea unor drumuri şi la întreruperea alimentării cu energie electrică a peste 25.000 de locuinţe în Serbia, în timp ce copacii prăbuşiţi au afectat traficul în ţările vecine Croaţia şi Muntenegru, transmite duminică Reuters, potrivit Agerpres.

În Croaţia a fost emisă alertă pentru regiunile de pe coasta adriatică unde vântul bate dinspre nord cu viteza de 130 de km/h.

Autorităţile din oraşul muntenegrean de coastă Budva au avertizat cetăţenii să rămână în case după ce vântul puternic a distrus sâmbătă acoperişul unei şcoli, a doborât copaci şi stâlpi de iluminat public, a scufundat o ambarcaţiune turistică şi a întrerupt traficul auto în zona de coastă.

Peste 250 de kilometri de drumuri din zona muntoasă de sud-est a Serbiei au fost închise după ce, pe alocuri, stratul de zăpadă viscolită a ajuns la 2 metri, conform presei locale.

Autorităţile bosniace au interzis circulaţia autotrenurilor şi camioanelor grele în regiunile montane din cauza căderilor de zăpadă şi a depunerilor de polei.

Meteorologii au anunţat că temperaturile scăzute şi furtunile de zăpadă vor continua în regiunea Balcanilor în următoarele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.