Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nisa restricţionează fluxul de turişti pentru a contracara creşterea numărului de cazuri de coronavirus

facebook.com
izolare coronavirus

Primarul oraşului francez Nisa a făcut apel duminică la instituirea unui lockdown pe perioada weekendului în regiune pentru a stopa fluxul de vizitatori spunând că turiştii sunt bineveniţi în circumstanţe obişnuite, dar că oraşul trebuie să-şi concentreze eforturile pe contracararea unei creşteri accelerate a infecţiilor cu noul coronavirus, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Regiunea Nisa are cea mai ridicată rată de infectare cu COVID-19 din Franţa, cu 740 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori, potrivit Covidtracker.fr, de trei ori mai mult decât media naţională.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a spus sâmbătă că guvernul va decide în acest weekend asupra înăspririi măsurilor de ţinere a virusului sub control în oraşul mediteraneean.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

''Avem nevoie de măsuri mai aspre decât interdicţia naţională de călătorie după ora 18:00, fie o restricţie mai severă, fie un lockdown parţial sau pentru o anumită perioadă de timp. Un lockdown pe timpul weekendului ar fi adecvat... ar opri afluxul de vizitatori'', a declarat primarul Christian Estrosi la postul de radio franceinfo.

''Vremea este plăcută, toată lumea se îmbulzeşte să vină aici. Un lockdown pe perioada weekendului ar opri acest fenomen, fără să afecteze activitatea economică din oraş'', a spus el.

Estrosi a spus că ratele de infectare au crescut în urma afuxului masiv de turişti pe perioada vacanţei de Crăciun. Numărul curselor aeriene internaţionale a crescut de la 20 cu o zi înainte de Crăciun la 120 pe perioada sărbătorilor - fără ca turiştii să facă teste pentru depistarea coronavirusului în ţara de origine sau la sosire.

''Vom fi fericiţi să primim mulţi turişti în vară, după ce câştigăm bătălia aceasta, dar e mai bine să avem o perioadă în care spunem 'nu veniţi aici, nu e momentul potrivit'. Protejarea oamenilor din Nisa este prioritatea mea'', a spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.