Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nissan, ANUNȚ FULGER: sute de mii de mașini, cu probleme la sistemul de frânare, sunt chemate în service

nissanusa.com
nissan

Compania auto Nissan a anunțat că recheamă 394.025 de automobile din Statele Unite pentru o defecțiune a sistemului de frânare, existând temeri că o scurgere a lichidului de frână ar putea duce la un incendiu, relatează Reuters.

Scurgerea în circuitele interne ale automobilului va declanșa un avertisment pentru șoferi, care, dacă este ignorat, poate duce la un incendiu, în „cazuri rare”, a declarat Nissan. "... dacă avertismentul este ignorat și vehiculul continuă să funcționeze în aceste condiții, scurgerea lichidului de frână poate crea un scurtcircuit electric în circuitul de acționare, situație care, în cazuri rare, poate duce la un incendiu", spune producătorul auto japonez, conform Mediafax.

Citește și: Olguța Vasilescu a EXPLODAT: Domnul Klaus cred că deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo, la reeducare

Defecțiunea apare la modelele Maxima din 2016 până în 2018, Infiniti QX60 din 2017 până în 2019, SUV-urile Murano din 2015 până în 2018 și SUV-urile Pathfinder din 2017 până în 2019.

Documentul nu menționează dacă defecțiunea a cauzat efectiv incendii sau răniri.

De asemenea, compania a raportat că lucrează pentru a remedia problema și că proprietarii de mașini afectate vor fi anunțați de la începutul lunii viitoare.

Evenimentul are loc la mai puțin de două luni după ce NHTSA a deschis o investigație preliminară asupra a 553.000 de SUV Nissan Rogue, în urma reclamațiilor privind declnțarea sistemelor automate de frânare de urgență care se declanșează fără avertisment.

În septembrie, compania rechemat 1,3 milioane de vehicule pentru a rezolva o problemă legată de camerele video.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.