Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nissan şi Renault vor anunţa luni detaliile acordului privind restructurarea alianţei

Agerpres.ro
Renault Nissan Renault

Renault şi Nissan se îndreaptă către un acord care implică schimbări profunde ale alianţei lor, înfiinţată în 1999, şi vor da publicităţii un comunicat în cursul zilei de luni, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Alianţa restructurată, care se negociază de aproape patru ani, va duce probabil la reducerea participaţiei deţinute de Renault la Nissan la aproximativ 15%, de la 43%, iar producătorul auto nipon va investi în noua divizie de vehicule electrice a grupului francez, informează Reuters.

Renault ar urma să transfere participaţia de 28% la Nissan, evaluată la aproximativ 4,1 miliarde de dolari pe baza actualei capitalizări bursiere, unui trust, susţin sursele, informează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Nissan nu a dorit să comenteze, în timp ce purtătorul de cuvânt al Renault nu a putut fi găsit imediat pentru comentarii, în afara programului normal de muncă.

Din octombrie, când cei doi producători auto au anunţat că discută restructurarea alianţei lor, acţiunile Renault au urcat cu aproape 25%, în timp ce titlurile Nissan au înregistrat un avans de 3%.

Reconfigurarea alianţei franco-nipone are implicaţii atât pentru ambele companii, cât şi pentru partenerul de alianţă Mitsubishi Motors, şi arată cum schimbările tehnologice majore din industria auto forţează companiile să încheie parteneriate, dar şi să concureze cu o serie de nou veniţi şi cu firmele din tehnologie.

De exemplu, Renault a anunţat că va încheia un parteneriat cu firme ca Geely Automobile Holdings (China) şi gigantul din domeniul semiconductorilor Qualcomm Inc.

Separat, grupul francez lucrează la finalizarea acordului cu Geely şi aducerea producătorului de petrol Aramco în calitate de investitor şi partener pentru dezvoltarea motoarelor pe benzină şi a tehnologiilor hibride, a informat Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.