Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noaptea muzeelor: Primăria București este deschisă publicului

Arthur Tintu
Primaria Capitalei

În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor, anunță, miercuri, primarul general Nicușor Dan, care precizează că sunt pregătite două expoziții, un experiment video de reconstrucție virtuală a Muzeului Simu, dispărut în perioada regimului comunist, arată Mediafax.

„În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor! Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 - 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18 până la ora 24”, tranmite Nicușor Dan.

El precizează că sunt pregătite două expoziții despre istoria Bucureștiului și a primăriei sale – una intitulată „Uranus acum”, despre cartierul Uranus, care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului București.

„Vom găzdui de asemenea un maraton al lecturii și un experiment video de reconstrucție virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut și el în perioada regimului comunist. Vă aștept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria și cultura bucureșteană, alături de prietenii și colaboratorii noștri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Municipiului București, Zeppelin și ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment. Vă reamintesc de asemenea că toate muzeele aflate în grija Primăriei Capitalei vor participa și ele la Noaptea Europeană a Muzeelor, așa că aveți de unde alege pentru a petrece o noapte culturală în București”, conchide primarul general al Capitalei.

Citește și: Comisia Europeană acuză Apple de abuz pe piața muzicii online .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.