Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzaţii GRAVE la adresa DNA: Abuzuri şi teste poligraf FALSIFICATE: Cerere de ULTIM MOMENT către ministrul Carmen Dan

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Noi acuzaţii grave apar în spaţiul public cu privire la modul de operare a procurorilor de la DNA Ploieşti. Deputatul Andreea Cosma reclamă, într-o interpelare adresată ministrului Carmen Dan, că pe lângă presiunile făcute pentru depunerea de denunţuri, procurorii "unităţii de elită" ar fi falsificat şi unele teste poligraf.

Citeşte şi: Liberalii SCHIMBĂ STRATEGIA: Care este noua marotă de comunicare a PNL

Potrivit informaţiilor publicate de România TV, Andreea Cosma susţine că procurorii apelau adesea la testări la IPJ Buzău, care ar avea aparatură vechea, mult mai uşor de "măsluit", în timp ce în sediul de la Prahova ar exista aparatură modernă.

"Din informaţiile pe care le deţin a rezultat că echipamentul de la IPJ Prahova este unul performant, de ultimă generaţie, în timp ce echipamentul de la IPJ Buzău este unul vechi, neperformant şi permite falsigicarea testului", scrie Andreea Cosma în interpelare.

content-image

Deputatul a trimis recent o interpelare către Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, căreia îi cere să dispună verificări în acest sens.

"Vă rog să dispuneţi verificări şi să-mi comunicaţi câţi martori, suspecţi sau inculpaţi au fost aduşi de către DNA Ploieşi la IPJ Buzău pentru testarea poligraf din anul 2013 şi până în prezent. Totodată, prin comparaţie, vă rog să dispuneţi verificări şi să-mi comunicaţi câţi martori, suspecţi sau inculpaţi au fost trimiţi de către DNA Ploieşti la IPJ Prahova, pentru testarea poligraf din anul 2013 şi până în prezent.", scrie Andreea Cosma în document.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.