Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi afirmaţii dure ale lui Petro Poroşenko: Ce a spus preşedintele Ucrainei de Ziua Independenţei

Petro Porosenko

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat miercuri că, după mai bine de doi ani de război, duşmanul nu a reuşit să îngenuncheze Ucraina, transmite EFE. 'Privind în urmă, la cei peste doi ani de război, se poate spune cu certitudine că duşmanul nu putut să-şi îndeplinească niciuna dintre misiunile sale strategice, nu a putut îngenunchia Ucraina. Iar acest lucru a costat viaţa a 2.504 de soldaţi de-ai noştri', a spus Poroşenko, într-o alocuţiune rostită în Piaţa Independenţei din Kiev, mai cunoscută sub numele de Maidan, înaintea paradei militare organizate cu prilejul aniversării a 25 de ani de la declararea independenţei.

Liderul ucrainean a menţionat că circa 300.000 de ucraineni au participat 'la luptele cu separatiştii proruşi şi cu trupele ruse din estul Ucrainei'. 'Între 2014 şi 2016, de la punctele de recrutare au plecat pe front aproape 300.000 de persoane: mai întâi, voluntari; apoi, recruţi, iar acum militari profesionişti. Poroşenko a mai spus că, pentru acest an, prioritatea a fost crearea unei armate profesionale şi a insistat că în prezent 75% dintre militari sunt angajaţi pe bază de contract. Cu toate că a subliniat că Ucraina este capabilă să se apere singură, liderul de la Kiev a apreciat totodată că ţara are nevoie de ajutorul partenerilor săi internaţionali. 'Această paradă le va dovedi partenerilor noştri internaţionali că Ucraina este capabilă să se apere, dar că are nevoie ca aceştia să continue s-o ajute. Duşmanul nostru este o ţară care ocupă a noua parte din suprafaţa terestră a Planetei şi al cărui buget militar este de zeci şi zeci de ori mai mare decât al nostru', a spus Poroşenko, făcând aluzie la Rusia.

Şeful statului ucrainean a mai adăugat că acordul de asociere cu UE începe să dea roade şi 'compensează gradual pierderile colosale provocate de război şi de agresiunea economică pe care o desfăşoară Rusia'. 'Moscova încearcă să ne sufoce cu închiderea pieţei sale şi cu blocarea tranzitului către alte ţări', a mai spus şeful statului ucrainean, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.