Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

America, lovită din nou de Zika

www.newscientist.com
zika

Cazurile de Zika cu transmitere locală în Florida au ajuns la 56 cu alte 7 înregistrate, în timp ce cazurile asociate virusului contractate în străinătate se ridică la 577, potrivit autorităților sanitare din acest stat din sudul Statelor Unite, relatează miercuri EFE.

Potrivit Ministerului Sănătății din SUA, șase din cele 7 noi cazuri corespund persoanelor înțepate de țânțarul Aedes Aegypti în acest oraș de pe coasta Miami Beach și unul localizat în comitatul Miami-Dade care este anchetat. Nu există informații privind localizarea exactă a noului caz, dar autoritățile au indicat într-un comunicat că "un singur caz nu înseamnă că are loc o transmitere activă a virusului".

Citește și: Soluție neașteptată pentru a evita sedentarismul în cazul elevilor

În acest moment există 14 anchete deschise în Florida pentru posibile cazuri cu transmitere locală, un tip de Zika despre a cărui existență s-a aflat în luna iulie. Autoritățile susțin că există transmitere activă a Zika doar în zone izolate din Wynwood, un cartier din Miami, și în Miami Beach.

Pe lângă aceste două locuri, în comitatul Pinellas (coasta de vest) au fost lansate anchete, teste de sânge și operațiuni de eradicare a țânțarilor. Până în prezent au fost realizate probe pentru Zika la 5.900 de persoane din acest stat.

Centrele de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) au recomandat femeilor însărcinate să nu meargă în cartierul Wynwood și nici în zona afectată din Miami Beach. Dintre toate cazurile de Zika înregistrate în Florida, 80 corespund unor femei însărcinate, potrivit Ministerului Sănătății american anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.